Geen producten gevonden voor deze selectie.

Op het Vulkanische Italiaanse eiland Sicilië is 85% van de wijnbouw bestemd voor witte wijnen. Het klimaat is droog en warm waardoor een groot aantal wijngaarden wordt geïrrigeerd. De meeste wijnstokken staan aangeplant in het westelijk deel van Sicilië in de vlaktes en de heuvels rond Trapani. De beste wijngaarden komen uit het noorden en oosten van de koele heuvelachtige gebieden. Rond de vulkaan de Etna is de bodem van nature vulkanisch, de rest van Sicilië heeft een variatie van klei en kalk tot pure kalksteen. Het noordelijk en oostelijk deel van het eiland zijn koeler en hebben minder last van droogte dan de rest van Sicilië. De meeste witte wijn uit Sicilië worden gemaakt van de volgende druiven: Ansonica, Catarratto, Damaschino, Grillo, Moscato en Malvasia. In Sicilië is de wijnbouw sterk gemoderniseerd, er komen frisse en eigentijdse witte wijnen uit Sicilië.

DOC Marsala

Van oudsher staat Sicilië bekend om haar Marsala. Dit is versterkte wijn vernoemd naar de gelijknamige plaats waar de productie plaatsvindt. De meeste Marsala is een witte wijn en wordt gemaakt van de druivenrassen Grillo en Catarratto. Deze wijn varieert van droog tot zoet. Marsala komt voor in drie soorten: Oro, Ambra en Rubiu. Alleen de eerste twee soorten zijn witte wijnen. Tegenwoordig wint de moderne wijnbouw aan populariteit, in ons assortiment vindt u de frisse en eigentijdse witte wijnen uit Sicilië.

Naar boven