Champagne

Filteren

2 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Paul-Louis-Martin-Champagne-Grand-Cru-Brut
  "Rijke en klassieke Grand Cru Champagne"
  Paul-Louis-Martin-Grand-Cru-Bouzy-Brut-AOP-Champagne-Frankrijk
  | Frankrijk | Champagne
  Paul Louis Martin Champagne Grand Cru Brut

  Rijke Grand Cru Champagne, bekroond met een Commended award van International Wine Challenge. Afkoms ...

  Normale prijs 34,99 Speciale prijs 25,49
  flessen
  Nu alvast bestellen. Dit product wordt op 19-12 verwacht
 2. Pol-Guyot-Brut-1er-Cru-Champagne
  "Krachtige Champagne 1er Cru in klassiek rijpe stijl"
  pol-guyot-brut-1er-cru-champagne-1
  | Frankrijk | Champagne
  Pol Guyot Brut 1er Cru Champagne

  Heeft u wat te vieren? Schenk dan eens deze krachtige Brut 1er Cru Champagne met een rijke smaak v ...

  Normale prijs 27,50 Speciale prijs 19,49
  flessen
  Op voorraad. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

2 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Champagne is een mousserende wijnsoort uit het noorden van Frankrijk. De naam is beschermd; alleen wijnen uit de Franse Champagnestreek mogen de naam Champagne dragen. De wijn is uitgegroeid tot de meest prestigieuze mousserende wijn ter wereld. Een fles bubbels mag niet ontbreken op een feestje en Champagne wordt dan ook vaak gekocht als er iets te vieren is. Op zoek naar een mousserende wijn? Bekijk ons aanbod.

Bodem Champagnestreek

De bodem in de Champagnestreek bestaat grotendeels uit zand en klei. Daarboven ligt een laag kiezels als bovengrond. De kiezels zorgen ervoor dat de warmte van overdag opgeslagen wordt. De voeten van de wijnstokken worden hiermee ’s nachts warm gehouden. De klei zorgt ervoor dat het water wordt vastgehouden. De bodem is dan ook erg belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit van de mousserende wijnen.

Mousserende wijn maken

Champagne wordt gemaakt van de druivenrassen Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Er zijn 3 methodes om mousserende wijn te maken. De gekozen methode bepaalt voor een groot deel ook de kwaliteit. Aan de basis ligt altijd koolzuurgas dat ontstaat tijdens het gistingsproces.

Methode champenoise of methode traditionnelle

De meest gebruikte methode is de methode champenoise of methode traditionele. Bij deze methode vindt er een tweede gisting (prise de mousse) op fles plaats. Deze methode levert mousserende kwaliteitswijnen op met een fijne mousse die lang aanhoudt.

Methode charmat of methode cuve

Bij de methode cuve close of charmat laat de wijnmaker de wijn gisten. Dit gebeurt in een drukbestendige en hermetisch afgesloten gisttank. Het koolzuur dat ontstaat, lost op in de wijn. Deze methode levert wijnen van een relatief goede kwaliteit op. Maar er komt niet altijd een 2e gistingsproces kijken bij het maken van mousserende wijn.

Methode gazéifié

De laatste methode is vin gazéifié. Bij deze methode wordt een niet mousserende wijn geïnjecteerd met koolzuurgas. Vin gazéifié levert eenvoudige, goedkope wijnen met grote en kort aanhoudende belletjes.

Champagne brut

Er zijn verschillende soorten Champagne. De Champagne brut is de meest bekende soort. Naast brut bestaat er extra-sec, sec, demi sec en zoet. De soort is afhankelijk van het aantal suiker of rietsuiker dat aan de wijn wordt toegevoegd. In een Champagne die droog is, zit maximaal 15 gram suiker per liter. De meeste Champagnes brut bevatten overigens 6 tot 8 gram suiker per liter. Ruim 85% van alle Champagnes die op de markt wordt gebracht is brut.

Champagne kopen om te bewaren

Champagne kan heel goed lang bewaard worden. Hoewel het een wijnsoort is die vaak wordt gedronken wanneer er iets wordt gevierd. Bestaat de kans dat er tijd zit tussen het moment dat je Champagne aanschaft en de fles wordt geopend. Zorg er daarom voor dat de fles Champagne bewaard wordt in een donkere ruimte. De temperatuur kan het beste tussen de 7 en 12 graden zijn. Door de fles horizontaal neer te leggen sluit de kurk goed af en droogt deze niet uit.

Naar boven