Al sinds de jaren '90 dé witte huisfavoriet van de Wijnbeurs. Een knisperfrisse en expressief gefruite Sauvignon Blanc die een knipoog maakt naar Pouilly-Fumé.
Deze wijn spát het glas uit: een sappige, crispy en mineraalrijke Sauvignon Blanc van de krijtgronden in frisse Sancerre stijl. Met 17/20 punten van ons panel zeer koopwaardig!
In Rueda maken ze de lekkerste Verdejo's. Daar is deze wijn het perfecte voorbeeld van: intens, fris en geconcentreerd vol rijke fruitweelde. 18,5/20 punten!
Met een sappige en krachtige smaak vol Jonagoldappel, citrussorbet en rokerige kweepeer met een vleug venkel geeft deze Verdicchio je het echte Italiaanse vakantiegevoel. Puur genieten! 18/20 punten!
Als liefhebber leende Victoria haar naam aan de mooiste Bourgondische Chardonnay van de oogst: rijk van smaak vol rijp fruit en een vleug getoast eiken. Bekroond met goud!
Marlborough staat bekend om de fantastische strakke witte wijn met levendige en fruitige aroma's. En ook deze bekroonde Sauvignon Blanc is kraakvers met een licht exotische smaak. Ideaal bij zeevruchten.
Al vanaf 2002 één van de meest geliefde Chardonnays van onze klanten dankzij de onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding, het exotische fruit en de romige vanille.
Een exotisch frisse witte wijn van de zeldzame inheemse Carricante druif vol licht exotisch fruit en crunchy mineralen dankzij de vulkanische flanken van de Etna.
Montereau-Beaudart is al sinds 1999 onze geliefde houtgerijpte Franse Chardonnay: rijk en geconcentreerd met ananas, perzik, een zoetkruidig vleugje toast en frisse zuren voor de juiste balans.
De wijnmakers van Massimo Firelli hebben het beste uit de inheemse druiven Verdeca en Fiano weten te halen: verfrissend van smaak met body en vol exotisch fruit.
Een pareltje van Franse bodem: deze verkwikkend frisse Chardonnay charmeert door zijn ranke stijl à la Chablis en de impressies van wit fruit en crunchy mineralen.
Proef dé witte specialiteit van Piemonte: fris van smaak vol citrus, een vleugje venkel en minerale impressies. Maakt zijn reputatie als 'witte Barolo' waar met 18/20 punten.
Deze bekroonde Sauvignon Blanc vol fruitige impressies van grapefruit, appel en knapperige besjes is gemaakt in dezelfde onmiskenbare knisperfrisse stijl van Nieuw-Zeeland.
Maakt een bewonderende knipoog naar de fameuze Chardonnay van Bernardus met impressies van roomboter: één van de meest geschonken Chardonnays in sterrenrestaurants.
Al bij het openen stuift het fruit van deze Pinot Grigio de fles uit. En de smaak is verkwikkend fris met body en mineralen. Om van te genieten bij alles uit de zee!
Deze Grüner Veltliner bewijst met 18/20 punten dat het tophuis Setzer elk jaar weer excelleert. Rijk en fris met een peperige crunch, krokant, fruit en een licht ziltige afdronk.
In Rueda weten ze hoe je Verdejo van hoog niveau maakt. Neem de proef op som met deze uitstekende wijn: geconcentreerd, rijk gefruit en met ziltige mineralen.
Je moet van goede huize komen om te wedijveren met de Verdejo's uit Rueda. Maar door zijn rijke fruit en verkwikkend frisse karakter kan deze Verdejo dat met gemak aan.
Maar liefst 98/99 punten werden toegekend aan deze fruitrijke en verkwikkende Toscaanse witte wijn. Door zijn gelaagde karakter de ideale metgezel tijdens het diner.
Een droge witte wijn kan in principe van elk druivenras worden gemaakt, zowel van witte als van blauwe druiven. Als het sap van de druiven blank is, kan er witte wijn van gemaakt worden. Het is dan wel belangrijk dat het sap bij het persen van de blauwe druiven niet te lang in contact staat met de schilletjes van de druiven. De persing moet dus snel gebeuren, anders geven de blauwe schillen al kleur af. Een droge witte wijn die van alleen blauwe druivenrassen wordt gemaakt, heet ook wel een blanc de noirs. Andersom is het niet mogelijk om van witte druiven een rode wijn te maken.
Droge witte wijn
Bij het maken van een droge witte wijn moet de wijnmaker ervoor zorgen dat de suikers die van nature in het druivensap zitten, worden omgezet in alcohol. Dat gebeurt tijdens de fermentatie. Wordt dat proces voortijdig gestopt, dan blijft er meer restsuiker in de wijn over waardoor het een zoete wijn is. De temperatuur tijdens de fermentatie ligt bij droge witte wijn lager dan bij rode wijn om de fruitige aroma’s het best tot hun recht te laten komen.
Calorieën droge witte wijn
In wijn zitten calorieën, maar in een glas droge witte wijn zitten wel minder calorieën dan in rode wijn of in rosé. Voor wie op zijn calorie inname wil letten, is het fijn om te weten hoeveel calorieën er in een glas wijn zitten. In een glas droge witte wijn van 100 ml zitten gemiddeld 67 calorieën. Voor een glas rode wijn zijn dat 82 calorieën en in een glas rosé van 100 ml zitten 71 calorieën.