Hier houden we van: een knapperig frisse Chardonnay die puur op fruit is gemaakt. De levendige impressies van citrus en nectarine stuiven het glas uit!
Een zeldzaam mooie wijn met de rijkdom en charme van grote witte Bourgognes. De Chardonnay wordt volgens Bourgondische traditie en mondjesmaat gemaakt.
Al sinds de jaren '90 dé witte huisfavoriet van de Wijnbeurs. Een knisperfrisse en expressief gefruite Sauvignon Blanc die een knipoog maakt naar Pouilly-Fumé.
Als liefhebber leende Victoria haar naam aan de mooiste Bourgondische Chardonnay van de oogst: rijk van smaak vol rijp fruit en een vleug getoast eiken. Bekroond met goud!
Maakt een bewonderende knipoog naar de fameuze Chardonnay van Bernardus met impressies van roomboter: één van de meest geschonken Chardonnays in sterrenrestaurants.
Deze wijn spát het glas uit: een crispy en mineraalrijke Sauvignon Blanc van de krijtgronden in frisse Sancerre stijl. Gemaakt van 100 % Sauvignon Blanc.
Al vanaf 2002 één van de meest geliefde Chardonnays van onze klanten dankzij de onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding, het exotische fruit en de romige vanille.
Deze Grüner Veltliner bewijst met 18/20 punten dat het tophuis Setzer elk jaar weer excelleert. Rijk en fris met een peperige crunch, krokant, fruit en een licht ziltige afdronk.
La Pauline Miracle staat al jaren garant voor een loepzuivere Sauvignon Blanc vol fruit. Dit jaar verrijkt met een exotisch toefje Soreli en gemaakt in een ranke Sancerre stijl.
In Rueda weten ze hoe je Verdejo van hoog niveau maakt. Neem de proef op som met deze uitstekende wijn: geconcentreerd, rijk gefruit en met ziltige mineralen.
Je moet van goede huize komen om te wedijveren met de Verdejo's uit Rueda. Maar door zijn rijke fruit en verkwikkend frisse karakter kan deze Verdejo dat met gemak aan.
Een top Loire met het tropische fruit van Sancerre en de rokerige mineraliteit van Pouilly-Fumé. 100% Sauvignon Blanc. Door ons proefpanel beoordeeld met 18/20 punten!
Een heerlijk verfrissende Spaanse Sauvignon Blanc. Met het licht exotische karakter van een Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc en het klassieke fruit van de Loire.
Montereau-Beaudart is al sinds 1999 onze geliefde Franse Chardonnay met Bourgondische allure: krachtig en ook zacht van smaak vol fruit en een vleugje boter.
Een exotisch frisse witte wijn van de zeldzame inheemse Carricante druif vol licht exotisch fruit en crunchy mineralen dankzij de vulkanische flanken van de Etna.
Goud behaald in Lyon en ook op de proeftafel maakte deze Pinot Blanc indruk met zijn verkwikkend frisse smaak vol stuivend fruit. Heerlijk bij Zeeuwse mosselen.
Een verfrissende en geconcentreerde Chenin Blanc vol witte perzik, kweepeer en appel en met een licht ziltige finale. Fantastisch bij zeevruchten en geitenkaas.
Uit handen van topproducent Olarra: een loepzuivere Spaanse Sauvignon Blanc vol impressies van appel en exotisch fruit. Een ware verfrissing in uw glas.
Veelvuldig geprezen door de wijnpers en met zijn geconcentreerde en bijzonder frisse smaak vol fruit en mineralen is dit wellicht de beste Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc.
Een droge witte wijn kan in principe van elk druivenras worden gemaakt, zowel van witte als van blauwe druiven. Als het sap van de druiven blank is, kan er witte wijn van gemaakt worden. Het is dan wel belangrijk dat het sap bij het persen van de blauwe druiven niet te lang in contact staat met de schilletjes van de druiven. De persing moet dus snel gebeuren, anders geven de blauwe schillen al kleur af. Een droge witte wijn die van alleen blauwe druivenrassen wordt gemaakt, heet ook wel een blanc de noirs. Andersom is het niet mogelijk om van witte druiven een rode wijn te maken.
Droge witte wijn
Bij het maken van een droge witte wijn moet de wijnmaker ervoor zorgen dat de suikers die van nature in het druivensap zitten, worden omgezet in alcohol. Dat gebeurt tijdens de fermentatie. Wordt dat proces voortijdig gestopt, dan blijft er meer restsuiker in de wijn over waardoor het een zoete wijn is. De temperatuur tijdens de fermentatie ligt bij droge witte wijn lager dan bij rode wijn om de fruitige aroma’s het best tot hun recht te laten komen.
Calorieën droge witte wijn
In wijn zitten calorieën, maar in een glas droge witte wijn zitten wel minder calorieën dan in rode wijn of in rosé. Voor wie op zijn calorie inname wil letten, is het fijn om te weten hoeveel calorieën er in een glas wijn zitten. In een glas droge witte wijn van 100 ml zitten gemiddeld 67 calorieën. Voor een glas rode wijn zijn dat 82 calorieën en in een glas rosé van 100 ml zitten 71 calorieën.
Droge witte wijn van blauwe druiven
Een droge witte wijn kan in principe van elk druivenras worden gemaakt, zowel van witte als van blauwe druiven. Als het sap van de druiven blank is, kan er witte wijn van gemaakt worden. Het is dan wel belangrijk dat het sap bij het persen van de blauwe druiven niet te lang in contact staat met de schilletjes van de druiven. De persing moet dus snel gebeuren, anders geven de blauwe schillen al kleur af. Een droge witte wijn die van alleen blauwe druivenrassen wordt gemaakt, heet ook wel een blanc de noirs. Andersom is het niet mogelijk om van witte druiven een rode wijn te maken.
Droge witte wijn
Bij het maken van een droge witte wijn moet de wijnmaker ervoor zorgen dat de suikers die van nature in het druivensap zitten, worden omgezet in alcohol. Dat gebeurt tijdens de fermentatie. Wordt dat proces voortijdig gestopt, dan blijft er meer restsuiker in de wijn over waardoor het een zoete wijn is. De temperatuur tijdens de fermentatie ligt bij droge witte wijn lager dan bij rode wijn om de fruitige aroma’s het best tot hun recht te laten komen.
Calorieën droge witte wijn
In wijn zitten calorieën, maar in een glas droge witte wijn zitten wel minder calorieën dan in rode wijn of in rosé. Voor wie op zijn calorie inname wil letten, is het fijn om te weten hoeveel calorieën er in een glas wijn zitten. In een glas droge witte wijn van 100 ml zitten gemiddeld 67 calorieën. Voor een glas rode wijn zijn dat 82 calorieën en in een glas rosé van 100 ml zitten 71 calorieën.