Witte wijn kopen

Er zijn een aantal punten waar u op kunt letten bij het kopen van een witte wijn. Bij de beschrijvingen van al onze wijnen kunt u proefnotities vinden. Daar kunt u zien of het de wijn is die bij u past of dat het past bij uw gerecht. Onder de proefnotitie staan namelijk ook wijn en spijs suggesties. Niet alleen handig wanneer u al precies weet wat u gaat eten, maar ook wanneer u nog inspiratie zoekt.

Witte wijnWitte wijn bewaren

Wanneer u wijnen hebt besteld, is het belangrijk de flessen goed te bewaren. Droge witte wijn kan natuurlijk in de koelkast worden gelegd, maar daar is niet altijd genoeg plek. Het is dan belangrijk om de wijnen op een koele en donkere plek te bewaren. De invloeden van temperatuurschommelingen en lichtinval worden dan beperkt en de wijn is dan beter te bewaren.

Als witte wijnen nu op dronk zijn, betekent het niet dat de fles binnen korte tijd leeg moet. De fles kan dan nog gerust een jaar tot drie jaar in de kast liggen. Bij elke wijn in onze webshop staan de specificaties, ook tot wanneer de wijn op dronk is. Daarna is de kans groot dat de fruitige aroma’s in de wijn naar de achtergrond verdwijnen. Als u een fles witte wijn al open heeft gemaakt, dan is deze de dag erna ook nog goed te drinken, mits de fles goed is afgesloten en in de koelkast staat. Een fles witte wijn met veel zuren, zoals een Riesling of Sauvignon Blanc, behoudt veel beter de aroma’s van de wijn nadat deze open is gemaakt dan een volle, romige wijn.

Bekijk het gehele assortiment witte wijnaanbiedingen van de Wijnbeurs

  • Op werkdagen besteld, morgen al in huis
  • Altijd blind geproefd
  • 100 % proefgarantie
  • Alle witte wijnen met zorg geselecteerd
  • Gratis retour sturen
  • De laagste prijzen voor witte wijn
witte wijn kopen
witte wijn kopen
Naar boven