Winters Stoofpotje

Winters stoofpotjeWinters stoofpotje

Voor 4 personen

  • Boter
  • 1 kilo gesneden runderlappen
  • 3 uien gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 4 winterpenen grof gesneden
  • 2 bleekselderij stelen gesneden
  • 350 gram kastanjechampignons
  • Zout
  • Peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 liter runderbouillon (groente kan ook)

Bereiding

  1. Zet de braadpan op uw warmtebron en voeg vet toe. Fruit de uien in de pan. Voeg de sukadelappen en knoflook toe. Bak het vlees rondom bruin.
  2. Voeg de wortels, kastanjechampignons, bleekselderij, paprikapoeder, kruidnagels en laurierblaadjes toe. Schep nog even goed om zodat de kruiden even meebakken.
  3. Nu mag de bouillon erbij, als alles goed onder staat heeft u genoeg bouillon gebruikt. Staat het nog niet onder dan voegt u nog wat extra toe. Breng de stoofpot aan de kook en zet het vuur laag. Laat het sudderen met het deksel schuin op de pan. Het vlees wordt zachter en er verdwijnt wat vocht. Laat het minstens 3 uur sudderen en roer tussendoor.
  4. Staat de stoofpot niet meer onder water dan voegt u nog wat bouillon nog even bij met wat zout en peper en voegt u de cacao toe. Goed doorroeren en opscheppen maar.

Welke wijnen passen hierbij?

Naar boven