Verleidelijke Saint-Émilion Grand Cru vol kirsch, zwarte bessen met melkchocolade en zijdezachte tannines. Staat ook wel bekend als ‘de Pomerol van Saint-Émilion’.
Barolo, ook wel de 'koning der wijnen' genoemd. En dat proef je in deze met goud bekroonde Barolo: krachtig vol zoet fruit en Italiaanse kruiden. Om nu al van te genieten bij een mooi stuk vlees.
Een rijke, krachtige en zachte Lalande-de-Pomerol met het weelderige Merlot karakter van de Pomerol-kleigrond. Bekroond door het proefpanel met 18/20 punten!
Veelvuldig geprezen door de wijnpers en met zijn geconcentreerde en bijzonder frisse smaak vol fruit en mineralen is dit wellicht de beste Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc.
Het toonbeeld van elegantie: een loepzuivere en mineraalrijke Pouilly-Fumé vol knapperig fris fruit. Scoorde op de proeftafel maar liefst 18,5/20 punten!
Krachtige Prime's LBV port met vintage karakter. Weelderig rijk van smaak met een lange afdronk en vol specerijen en zoete chocolade. Heerlijk bij blauwe- en oude kaas, chocolade en walnoten.
Een verleidelijk lekkere en adembenemend lange PX sherry met 91 punten van Wine Enthusiast en 18/20 Wijnbeurspunten. Troeft op zoet-rijkdom en lengte menig Vintage port af. Heerlijk bij een chocoladedessert, zoals brownies.
Een gulle Rhône Cru vol
zoet donker bosfruit met een vleugje chocolade. Bekroond door het proefpanel met 18,5/20 punten & als meest koopwaardige Rhoñe Cru!
Rías Baixas is hét kwaliteitsgebied voor frisdroge Albariño's en daar is deze bekroonde witte wijn het perfecte voorbeeld van: verfrissend, licht ziltig en bomvol fruit.
Een
gelaagde klasse Lalande met 18+/20 punten van ster wijnmaker Pascal
Chatonnet. Levendig, vol en gelaagd van smaak vol rode kers, cassis, ceder en melkchocolade met zachtzoete Pomerol-tannines.
Deze loepzuivere witte Bourgogne is kenmerkend door zijn mineralige Pouilly-Fuissé-stijl. De wijn is geconcentreerd en sappig van smaak, boordevol fris geel fruit.
Fleurie, één van de meest elegante wijnen van de Beaujolais Crus. Zie hier het prachtige bewijs: satijnzacht en rijk dankzij de 70 jaar oude stokken. Bekroond met goud!
Een leuke Blanc de Blancs uit Bourgogne, met twee jaar sur lattes,. Dit is een ingetogen crémant met delicate citrustonen, boomgaardfruit en een zuchtje vuursteenrook.
Deze wijn kreeg niet voor niets 5-sterren van wijnschrijver Huon Hooke, want deze Griekse witte wijn is indrukwekkend en enorm verfrissend. Proef het zelf maar!
Een knap staaltje vakwerk van Limburgse bodem: een uitstekend en boterzacht glas Dornfelder bomvol rood en zwart fruit en dankzij de gedeeltelijke vatrijping ook hints van karamel en vanille.
Deze Touriga Franca is een graag geziene gast bij het diner dankzij zijn gelaagde en krachtige karakter vol impressies van zoet fruit en chocola. 90/100 punten van Wine Enthusiast.
Met zijn rijke en krachtige smaak vol zoete donkere kersen is de Carmenère Gran Reserva van tophuis Casas del Toqui heerlijk om te schrenken bij lamskoteletjes of pulled pork!
Bij wijn wordt er meestal automatisch aan Frankrijk gedacht, maar op elk continent van de wereld vindt de productie van wijn plaats. De wijnlanden worden ingedeeld in twee groepen: Oude Wereld en Nieuwe Wereld.
Oude Wereld en Nieuwe Wereld
Onder de Oude Wereld rekent men de traditionele wijnlanden van Europa. Denk hierbij aan Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. De Nieuwe Wereld bestaat uit alle overige landen en continenten. De meeste hiervan liggen op het zuidelijk halfrond. De bekendste zijn Argentinië, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en Chili. Ook sommige Oost-Europese landen vallen onder de noemer ‘Nieuwe Wereld’.
Verschillen
Het verschil tussen wijnen uit verschillende landen is vaak duidelijk te proeven. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de smaak van wijn: het gebruik van bepaalde druifsoorten, bodemsoort, manier van productie en natuurlijk het klimaat. In de Nieuwe Wereld zie je dat er vaak traditionele druiven worden gebruikt. Desondanks heeft het klimaat en de manier van productie een dusdanige invloed dat er wijn met een geheel eigen karakter wordt geproduceerd.