Pas si tôt = niet zo vroeg. Dus láát geplukte Grenache, Merlot en
Syrah voor een verleidelijke, rijke en rijpe smaak. Zorgeloos serveren bij alles
wat in je opkomt. Santé!
Dit is precies wat je van een Rhône wijn mag verwachten: sappig en vol van smaak met body, kracht, donker bosfruit en een vleugje kruiden. De Best Buy van de Rhonevallei!
Een fruitrijke, romig zachte Toscaanse wijn in een verleidelijke stijl en vol specerijen die met 17/20 proefpanelpunten én goud van Gilbert & Gaillard aan de haal ging.
Een gigantische power Syrah. 'Vento Caldo' verwijst naar de warme zuidenwind op Sicilië die zorgt dat de druiven indrogen en wel 2x zo geconcentreerd zijn. 98/99 punten!
Bij uitstek geschikt als dinerwijn voor bij een stuk gebraden vlees: complex en krachtig van smaak vol donker fruit en getoast eiken. Gemaakt in de stijl van Châteauneuf.
Ben je een liefhebber van Châteauneuf, maar ook van je portemonnee? Dan is dit jouw wijn: zwoelkruidig, zacht. romig én betaalbaar. Dit is het helemaal: een met goude bekroonde Minervois van oude stokken.
Een pracht rosé: elegant en fris van smaak vol impressies van frambozen, bosaardbeitjes en frisse mineralen dankzij het grote succes van Grenache deze oogst.
Een briljante en soepele Rhône-blend met peperig bosfruit, gulle romige kersen en die heerlijke zwoele geur van Zuid-Frankrijk. Geen hout, dus
puur gemaakt op fruit!
Een rijke en krachtige rode dinerwijn met smaak van kersenbonbons, een explosie van donker fruit en een lichte kruidigheid. Uitstekend bij geroosterd vlees.
Complexe, houtgerijpte Super Piemontees met stevige Barolo Bravour en een lange vatrijping. Een krachtige dinerwijn in Barolo Riserva stijl vol aardse truffelspecerijen.
Een gulle Rhône Cru vol
zoet donker bosfruit met een vleugje chocolade. Bekroond door het proefpanel met 18,5/20 punten & als meest koopwaardige Rhoñe Cru!
Een mooi gerijpte Rhône uit een rijk jaar met
Ventoux-fraîcheur. Niet te zwaar, maar toch rijk van smaak. Door het proefpanel bekroond met 17,5/20 punten!
Een krachtige en volle Syrah vol donker bosfruit en kruidige en florale tonen. Bij de Revenant wijnen weet je zeker dat je wijn op z'n puurst drinkt. 18/20 punten!
Puur genieten: een verkwikkend frisse Zuid-Franse rosé wijn in Provence stijl met body en vol sappig bosfruit, een partje nectarine en Provençaalse kruiden.
Rijk en zacht tegelijk, vol bramen, bosbessen, tijm en een vleug mokka. Een door James Suckling bekroonde fruitexplosie met de rijkdom van oude stokken. Spanje op z'n best!
De verfrissende en rijk gefruite rosé is buitengewoon goed en wordt ook wel de 'Whispering Angel' van Nieuw-Zeeland wordt genoemd. 2x bekroond met goud!
Een rijk gelaagde, satijnzachte
Reserva met tonen van kersenbonbons. De wijn heeft 12 maanden gerijpt op Franse eiken vaten en is krachtig, maar heerlijk zacht!
Deze 23 jaar oude Rhône wijn doet denken aan gerijpte top Châteauneuf. Want heeft datzelfde rijkgekruide fruit met zoete chocolade en een eindeloos lange afdronk. Een bijzondere belevenis!
Bij wijn wordt er meestal automatisch aan Frankrijk gedacht, maar op elk continent van de wereld vindt de productie van wijn plaats. De wijnlanden worden ingedeeld in twee groepen: Oude Wereld en Nieuwe Wereld.
Oude Wereld en Nieuwe Wereld
Onder de Oude Wereld rekent men de traditionele wijnlanden van Europa. Denk hierbij aan Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. De Nieuwe Wereld bestaat uit alle overige landen en continenten. De meeste hiervan liggen op het zuidelijk halfrond. De bekendste zijn Argentinië, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en Chili. Ook sommige Oost-Europese landen vallen onder de noemer ‘Nieuwe Wereld’.
Verschillen
Het verschil tussen wijnen uit verschillende landen is vaak duidelijk te proeven. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de smaak van wijn: het gebruik van bepaalde druifsoorten, bodemsoort, manier van productie en natuurlijk het klimaat. In de Nieuwe Wereld zie je dat er vaak traditionele druiven worden gebruikt. Desondanks heeft het klimaat en de manier van productie een dusdanige invloed dat er wijn met een geheel eigen karakter wordt geproduceerd.