Op en top genieten met deze verleidelijk zwoele Negroamaro: sappig en soepel van smaak vol tonen van aardbeien, kersen en chocola. Verbetert zich nog dagelijks op fles!
Deze prachtige cuvée is romig, fruitig, rijk en gelaagd van smaak vol donker fruit en een vleugje mokka en chocolade. Heerlijk bij een rijk gevulde lasagne of gegrild vlees.
Een weelderige, satijnzachte fruitexplosie uit een topjaar. Bekroond met 98/99 punten van Luca Maroni. Gemaakt van inheemse druiven vol zoete zwarte kersen, bosbes en aardbei.
De mini DOC Copertino staat lokaal bekend als het 'Grand Cru' gebied voor Negroamaro. En dat proeft u in deze Riserva: krachtig, maar ook zacht van smaak. 97/99 punten!
Een rode Appassimento vol sappige kersen, gemaakt van de mooiste volrijpe druiven van de drie recente topjaren. Past perfect bij rijke vleesgerechten. 98/99 punten!
Een verleidelijk rijke wijn gemaakt van twee (Duplico) inheemse druiven die een satijnzacht en fruitig karakter geven met eindeloos veel (Multiplo) laagjes. 96 punten én goud!
Bij wijn wordt er meestal automatisch aan Frankrijk gedacht, maar op elk continent van de wereld vindt de productie van wijn plaats. De wijnlanden worden ingedeeld in twee groepen: Oude Wereld en Nieuwe Wereld.
Oude Wereld en Nieuwe Wereld
Onder de Oude Wereld rekent men de traditionele wijnlanden van Europa. Denk hierbij aan Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. De Nieuwe Wereld bestaat uit alle overige landen en continenten. De meeste hiervan liggen op het zuidelijk halfrond. De bekendste zijn Argentinië, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en Chili. Ook sommige Oost-Europese landen vallen onder de noemer ‘Nieuwe Wereld’.
Verschillen
Het verschil tussen wijnen uit verschillende landen is vaak duidelijk te proeven. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de smaak van wijn: het gebruik van bepaalde druifsoorten, bodemsoort, manier van productie en natuurlijk het klimaat. In de Nieuwe Wereld zie je dat er vaak traditionele druiven worden gebruikt. Desondanks heeft het klimaat en de manier van productie een dusdanige invloed dat er wijn met een geheel eigen karakter wordt geproduceerd.