Bij uitstek geschikt als dinerwijn voor bij een stuk gebraden vlees: complex, krachtig en zacht van smaak vol fruit, zwarte peper en toast. Gemaakt in de stijl van Châteauneuf.
Ervaar een stuivend frisse fruitexplosie van perzik, appel en pruim met deze witte wijn. Net zo krachtig en fruitrijk als een witte Châteauneuf, maar dan nog frisser!
De opwekkende, rijk gefruite Cava Brut Reserva met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Perfect als aperitief of bij schelpdieren.Â
In Rueda maken ze de lekkerste Verdejo's. Daar is deze wijn het perfecte voorbeeld van: intens, fris en geconcentreerd vol rijke fruitweelde. 18,5/20 punten!
Een zeldzaam mooie ‘baby Barolo’ van topkwaliteit: karaktervol in de typische krachtige Barolo stijl en ook gemaakt van 100% Nebbiolo, maar dan wat soepeler. 90 punten!Â
La Jasse 'Blanc de Blancs' staat voor een rijk en fris glas wijn met het concentraat van Chardonnay, het aromatische van Viognier en de minerale frisheid van Rolle.
Om vrolijk van te worden: een verleidelijk fruitige en levendige Beaujolais vol knapperig bessen- en kersenfruit. Gemaakt van 50 jaar oude wijnstokken en volledig met de hand geoogst.Â
Ons proefpanel was dusdanig onder de indruk van deze krachtige en intens geconcentreerde Toro met satijnzachte tannines dat er 19/20 punten werden toegekend!
Deze Grillo zorgt met zijn frisdroge karakter vol citrus, appel, perzik, peer en een vleugje venkel voor het ware Dolce Vita gevoel. Perfect als aperitief of bij gegrilde vis.
Met de subtiele tonen van garrigue en sappig fruit, is dit een prachtig voorbeeld van een volfruitige Cabernet Franc met een rijk gefruit karakter. 18/20 punten!
Dit is het helemaal: een met goude bekroonde Minervois van oude stokken. Boterzacht vol fruit en Provençaalse kruiden en met de body en rijkdom van Châteauneuf-du-Pape.Â
Met recht een topper van een Merlot: zacht, romig en krachtig van smaak met de voor Rockhawk zo typerende bosvruchten en de subtiele vleug van mokka en toffee.
Een met prijzen overladen Toscaanse Sangiovese, afkomstig van de hellingen van de oude vulkaan Amiata. Zacht versmolten en gelaagd en prachtig ontwikkeld!
Met zijn sappige en krachtige smaak vol licht exotisch en ziltig fris fruit met een vleug venkel geeft deze Verdicchio je het echte Italiaanse vakantiegevoel. 18/20 punten!
Bodega Mustiguillo, in de top 100 beste producenten ter wereld, maakt topwijnen van inheemse druiven. Zo ook deze rijke Bourgondische bio dinerwijn met 90 punten!
Een echte icoonwijn met 98 punten! Deze rijke krachtpatser is gemaakt van de inheemse Aglianico druif op een mineraalrijke en vulkanische bodem met Blu Onice gesteente.
Cava, de trots van Penedès. Na het proeven van deze smaakrijke bubbel weet u waarom: lekker fris en vol impressies van limoen en grapefruit. Bekroond met zilver!
Al jarenlang weet Fernand Girard te imponeren met deze top Sancerre: knapperig fris en mineraalrijk met body en impressies van krijt en vuursteen. 18,5/20 punten!
Bij wijn wordt er meestal automatisch aan Frankrijk gedacht, maar op elk continent van de wereld vindt de productie van wijn plaats. De wijnlanden worden ingedeeld in twee groepen: Oude Wereld en Nieuwe Wereld.
Oude Wereld en Nieuwe Wereld
Onder de Oude Wereld rekent men de traditionele wijnlanden van Europa. Denk hierbij aan Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. De Nieuwe Wereld bestaat uit alle overige landen en continenten. De meeste hiervan liggen op het zuidelijk halfrond. De bekendste zijn Argentinië, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en Chili. Ook sommige Oost-Europese landen vallen onder de noemer ‘Nieuwe Wereld’.
Verschillen
Het verschil tussen wijnen uit verschillende landen is vaak duidelijk te proeven. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de smaak van wijn: het gebruik van bepaalde druifsoorten, bodemsoort, manier van productie en natuurlijk het klimaat. In de Nieuwe Wereld zie je dat er vaak traditionele druiven worden gebruikt. Desondanks heeft het klimaat en de manier van productie een dusdanige invloed dat er wijn met een geheel eigen karakter wordt geproduceerd.