Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wijn uit Griekenland

De Grieken zijn een bekend hoofdstuk in de wereldgeschiedenis. Zo ook hun wijn. Al in de Griekse Mythen werd wijn benoemd en verder is de wijnconsumptie en productie in Griekenland al ver voor Christus gedocumenteerd. De Griekse wijnen zijn internationaal nooit echt hoog gewaardeerd geweest, met name omdat alle streken en eilanden hun eigen druiven en productie methodes gebruiken. In de jaren 60 hebben ook de internationale druifsoorten hun intreden gedaan, maar toch is de vraag niet echt toegenomen en is ook de productie de laatste jaren ook gestagneerd.

Gebieden en druiven

Het versplinterde land met zijn vele eilanden kent vijf hoofdgebieden waarvan twee op het vaste land: Macedonië en Peleponessos. Daarnaast heb je de twee grote eilanden Rhodos en Kreta en het eiland gebied de Egeische eilanden. Op de eilanden worden de druifstokken vanwege de hete wind in bosjes laag bij de grond verbouwd. Elk gebied heeft zijn eigen specialiteiten en produceert een scala aan gevarieerde wijnen. Enkele bekende Griekse druifsoorten: Xynómavro, Robola, Muskaat en Mavrodaphe.

Naar boven