Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wijn uit Californië

Californië is het kloppende hart van de Amerikaanse wijnbouw; maar liefst 90% van de in het land geproduceerde wijn komt uit deze ‘sunny state’. Het gebied waar zich wijngaarden bevinden, strekt zich verticaal zo’n 1.000 kilometer uit. Californië kent daardoor diverse klimaten waardoor veel druivenrassen er goed groeien.

Central Valley

Central Valley ligt rond de hoofdstad van Californië, Fresno. Hoewel in deze county voornamelijk toegankelijke en goed betaalbare wijn wordt geproduceerd, is dit ook de plek waar bijzonder grote wijnen gemaakt worden.

Overige regio’s

De meeste bekende subregio’s, in de VS ‘county’ genoemd, zijn Napa Valley en Sonoma Valley, ten noorden van San Francisco. Napa Valley is het symbool van goede rode wijn uit Californië. Dat is bijzonder, aangezien de county slechts 4% van het totale aantal Californische wijnen levert. Maar de wijnen die er geproduceerd worden, zijn van uitstekende kwaliteit. In het zuiden kijkt de vallei uit op de baai van de stad San Francisco en daardoor is de invloed van de oceaan op deze plek ook het grootst. Die invloed betekent concreet dat het zuiden van Napa een stuk koeler is dan in het noorden. Voor rode wijnen uit deze regio wordt voornamelijk Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Sangiovese en Zinfandel gebruikt. Vooral de wijnen van de 2 eerstgenoemde rode druivenrassen zijn zeer smaakvol en krachtig: zij staan ook model voor andere wijnen uit Napa. Witte wijnen worden vooral van Chardonnay en Sauvignon Blanc-druiven gemaakt. In het centrum en het zuiden van Californië strekken de wijngebieden zich uit van San Francisco tot Santa Barbara. In Monterey worden veel Chardonnays en Rieslings gemaakt. De county Paso Robles staat bekend om haar Rhône-wijnen (Syrah, Grenache en Mourvèdre) en in Santa Barbara worden de mooiste Pinot Noirs gemaaktIn het stadje Lodi zijn de oudste wijnstokken van Californië aangeplant, waar topwijnen van gemaakt worden.

Naar boven