Deze unieke en gelimiteerde witte Rioja met body en spanning leent zich uitstekend als dinerwijn en zal vele Bourgogne liefhebbers bekoren. Bekroond met 90+/100 punten.
Buitengewoon goed: een intense en loepzuivere ‘Grand Cru’ Verdejo met de rijkdom van 100 jaar oude stokken. Onder de splinternieuwe kwaliteitscategorie ‘Gran Vino de Rueda’ gebotteld. 18,5/20 punten!
Hier worden we blij van: het fruit stuift al het glas uit en de smaak maakt dit waar: een goed geconcentreerde en levendige Verdejo in een licht exotische stijl. 17/20 punten!
Een ware smaakexplosie: een crispy frisse en mineraarijke Albariño met fris tropisch fruit en die met 19/20 punten de beroemdste wijn van Rías Baixas, Terras Gauda, versloeg.
Genieten van een verfrissend en rijk gefruit glas? Ga dan eens voor de Spaanse Godello druif. Goed geconcentreerd van smaak volop sinaasappel, ananas en niet-zoete honing.
Deze true-to-type Albariño wijn bevat aroma's van zilte citrus, nectarine en witte perzik. Geconcentreerd van smaak, strakdroog en met een frisse finale. Heerlijk als aperitief of bij de vis.
Godello en Treixadura zijn dé visitekaartjes voor Spaanse witte wijn uit Galicië. Samen brachten ze deze diep gefruite en geconcentreerde wijn voort. 18/20 punten!
Met 17,5/20 punten biedt deze Verdejo een loepzuiver en geconcentreerd glas witte wijn vol knapperig fris fruit en zilte mineralen. Simpelweg heel lekker!
Of u nou van intense en rijke wijnen houdt of van lichte, frisse en strakke wijnen, met witte wijn uit Spanje kunt u uw hart ophalen als wijnliefhebber. Het land kent een lange wijnbouwgeschiedenis. Zo’n driehonderd jaar voor Christus brachten de Romeinen de wijnstok al naar het binnenland. De laatste jaren maakte het land vele ontwikkelingen door. Dankzij nieuwe technieken en moderniseringen, sluit Spanje als wijnland perfect aan bij de wens van de moderne consument. De verschillende druivenrassen die er verbouwd worden, zorgen voor een scala aan mogelijkheden voor een heerlijk glas Spaanse witte wijn. Naast de internationale rassen Chardonnay en Sauvignon Blanc, zijn er ook tal van typisch Spaanse rassen te vinden.
Verdejo
Verdejo levert vaak frisse en zeer aromatische wijnen op. Verdejo is op zichzelf al heerlijk om te drinken, maar wordt ook vaak gebruikt in blends met Sauvignon Blanc of Viura. De druif staat vooral aangeplant in de Rueda wijnstreek. Daar is dan ook de meeste witte wijn te vinden van de druif Verdejo.
Albariño
De Albariño-druif is vooral in de Spaanse streek Rías Baixas te vinden. Hier heerst een relatief koel klimaat, waardoor de citrustonen in de wijn goed naar voren komen. Witte wijn gemaakt van Albariño, is vaak geurig, fruitig, met een mooie zuurgraad en een lichte body. Sommige wijnen van Albariño hebben duidelijke tropische tonen ontwikkeld. De bodems van de vijf subzones in Rías Baixas, bestaan voor een groot deel uit graniet, wat de wijnen een heerlijke mineraliteit geeft.
Godello
Godello wordt door zijn veelzijdigheid ook wel 'Spaanse Chardonnay' genoemd. Er worden wijnen van 100% Godello gemaakt, maar de druif wordt soms ook in blends met Treixadura gebruikt. De beste Godello’s kennen een grote intensiteit en concentratie met minerale tonen.
Macabeo
Deze druif wordt in Spanje ook wel Viura genoemd en kan dus onder beide namen verkocht worden. Macabeo wordt, samen met Parellada en Xarel lo, met name gebruikt in de productie van de Spaanse bubbel Cava. Maar de druif wordt ook voor stille wijn gebruikt. Op zichzelf een vrij neutraal druivenras met een bloemig karakter, maar in een blend met bijvoorbeeld Moscatel, komt Macabeo goed tot zijn recht.