Portugese rode wijn

Filteren

3 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Prime's Vintage Port
    1984 | Portugal | Douro
    Prime's Vintage Port 1984

    Iets bijzonders proeven? Deze Vintage Port komt uit het grootse jaar 1984 en is na 34 jaar nu pracht ...

    • smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • druivensoort
      Tinta Barroca, Tinta Cao, Touriga Franca, Touriga Nacional
    39,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Smith Woodhouse 'Madalena' Vintage Port
    1999 | Portugal | Douro
    Smith Woodhouse 'Madalena' Vintage Port

    Een grote Vintage Port met maar liefst 19,5 Wijnbeurs punten. De Portugese wijn is krachtig, rijk en ...

    • smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • druivensoort
      Tinta Barroca, Tinta roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
    36,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  3. Primes-Port-Late-Bottled-Vintage-Portugal
    2013 | Portugal | Douro
    Prime's Port Late Bottled Vintage Port
    Waardering:
    68%
    (5)

    De Portugese complexe krachtige rode wijn kenmerkt zich door zijn volle krachtige smaak en een verle ...

    • smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • druivensoort
      Tinta Barroca, Tinta roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
    Normale prijs 14,99 Speciale prijs 10,49
    flessen
    Nu alvast bestellen. Dit product wordt op 08-06 verwacht

3 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Portugese rode wijn

Al enkele eeuwen wordt er wijn verbouwd in Portugal. De basis van de Portugese wijnhandel ligt bij de export, waarvan de wereldberoemde Port het meeste wordt geëxporteerd. Portugal is een volwaardig wijnland: er wordt volop geëxperimenteerd met technieken en druivensoorten, oude wijngaarden worden herplant en nieuwe wijngaarden ontstaan. Er is daarom voldoende rode wijn uit Portugal te ontdekken!

Port

De bekendste wijngebieden in Portugal zijn Douro, Porto en Vinho Verde. In de Douro-vallei wordt de bekende Port gemaakt, een versterkte zoete en soms zelfs stroperige wijn met een krachtig, vol en kruidig karakter.

Bij de meest prestigieuze wijnbedrijven, waar de beste Port wijnen vandaan komen, worden de druiven nog op traditionele wijze gekneusd. Namelijk met de voet! Door de zachte voetzolen worden de druivenpitten niet geplet en wordt een bittere tanninesmaak voorkomen.

Vervolgens gaan de gekneusde druiven in de gistkuip. Als er een alcoholpercentage van ongeveer 9% bereikt is, wordt er brandewijn toegevoegd waarna het alcoholgehalte tot ongeveer 20% stijgt. Door deze toevoeging ontstaat Port. Port wijnen worden vaak gerijpt op eikenhouten vaten.

Naar boven