Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Ripasso

Filteren

2 resultaten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Colli Morenici Valpolicella Ripasso
    2017 | Italië | Veneto
    Colli Morenici Valpolicella Ripasso

    Hier wordt de liefhebber van Italiaanse wijn blij van: een rijke en soepele Ripasso vol kersen, prui ...

    • smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • druivensoort
      Corvina, Corvinone, Rondinella
    Normale prijs 11,99 Speciale prijs 9,99
    fl.
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore
    2017 | Italië | Veneto
    Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore

    Een stevige Ripasso die met 96 punten menig Amarone naar de kroon steekt. Dankzij het toepassen van ...

    • smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • druivensoort
      Corvina, Rondinella
    15,99
    fl.
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

2 resultaten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Normaal gesproken is vooral het terroir die het karakter van een wijn bepaalt, maar bij Ripasso draait het allemaal om een speciale techniek in de wijnkelder, gebruikt voor Italiaanse wijnen uit de regio Valpolicella. Bij deze methode krijgt de Italiaanse rode wijn een tweede gisting op het druivenmost waar Amarone van gemaakt is. Tijdens deze gisting worden er kleur-. geur- en smaakstoffen aan ongeperste druivenschillen onttrokken en aan de Valpolicella wijn toegevoegd. Door de hoeveelheid tannines verkrijgt de Italiaanse wijn zijn extra kleur, kracht, rijkdom en zoet fruit.

Valpolicella Ripasso

Ripasso wijn heeft veel body en complexiteit, is vol van smaak en wordt ook wel eens het 'broertje' van Amarone genoemd. De druif Corvina vormt de basis voor dit type wijn en wordt meestal aangevuld met Rondinella en Molinara. Ripasso wijn is uitstekend te combineren met geroosterd vlees en gerechten met paddenstoelen. 

Naar boven