Een sensationeel mooie en romige krachtpatser met de fruitrijkdom van Châteauneuf en de romige zoetweelde van Amarone. Gemaakt van de zeer zeldzame Susumaniello druif die alleen in Puglia staat aangeplant. 18,5/20 Wijnbeurs punten.
Onweerstaanbaar lekker: deze wijn werd gemaakt volgens de Appassimento methode en is roomzacht en rijk van smaak vol zoete chocolade en een vleug vanille.
De wijnmakers van Massimo Firelli hebben het beste uit de inheemse druiven Verdeca en Fiano weten te halen: verfrissend van smaak met body en vol exotisch fruit.
Alleen de beste vaten (Prima Botte) werden geselecteerd voor deze rijk gefruite, romige én bekroonde Primitivo vol kersen, bosbessen, pruimen en een vleugje toast.
De verleidelijk zwoele Negroamaro doet zijn naam 'grande bellezza' (grote schoonheid) eer aan. Gemaakt van de mooiste paarszwarte druiven en sappig en soepel vol aardbeien, kersen en chocola.
Al vanaf de eerste slok waren we verkocht: de soepele en zachte smaak vol sappige kersen, frambozen en pruimen is wat deze Sangiovese zo lekker maakt. Uiteraard perfect bij de Italiaanse keuken.
Deze Primitivo met 99 punten laat een blijvende indruk achter: gemaakt volgens de Appassimento methode en daarom majestueus met de rijkdom van een Vintage Port, fruit en een vleug vanille.
Een verleidelijke en romige Appassimento met het weelderige fruit van Amarone, karamel en vanille. Gemaakt van met de hand geoogste druiven die 15 dagen aan de wijnstokken droogden. 98 punten!
Een Primitivo di Manduria met weelderige rijkdom, kracht en een boterzachte smaak vol fruit, vanille en pure chocolade. Terecht genomineerd als ‘Italian Wine of the Year’.
De kracht van een Primitivo di Manduria zit hem in het lage rendement, waardoor ook deze Rosatti zo rijk geconcentreerd is. Naast zijn concentraat ook sappig en breed van smaak vol zoet fruit en cacao.
Een speciale 'bedank' cuvée ter ere van ons 45-jarig jubileum. En wat voor één: intens fruitig, rijk en gelaagd van smaak vol donker fruit en een vleugje mokka en chocolade. Grazie Mille!
Aglianico wijnen worden geroemd om hun kracht, intensiteit en rijke donkere fruit met een warm karakter. Waardoor ze ook wel bekend staan als ‘Barolo’s van het Zuiden’. En dit is er zo één!
Aglianico wijnen worden geroemd om hun kracht, intensiteit en rijke donkere fruit met een warm karakter. Daarom ook bekend als ‘Barolo’s van het Zuiden’. En dit is er zo één met nu al een heerlijk verleidelijk romig karakter door zijn zuidelijke herkomst.
Een charmante Italiaanse allrounder! Met zijn sappige en soepele karakter vol sappige kersen en bosfruit zorgt hij zowel bij het eten als bij de borrel voor veel plezier.
Deze klasse en verfijnde ‘Grand Cru’ Primitivo werd door Luca Maroni bekroond met de maximale score van 99/99 punten en daarmee uitgeroepen tot ‘Best Primitivo’.
Voor één van de krachtigste Italiaanse wijnen zit u in Primitivo di Manduria goed. Dit gebied wordt door zijn rijk gespierde Primitivo's zoals deze, het 'Grand Cru' gebied van Puglia genoemd.
In het Zuid-Italiaanse Puglia brengt de Primitivo druif elegante en stevige rode wijn voort met rijpe kersen, bramen en gedroogde specerijen. Ga op ontdekkingstocht...
In de hak van de laars van Italië ligt langs 400km Adriatische kust een uitgestrekt landbouwgebied: Puglia, ook wel bekend als Apulië. Het gebrek aan bergen, en de aanwezigheid van heuvels, vlak land en een hoop zonuren, maakt dit stuk land hier uitermate geschikt voor wijnbouw. Samen met Sicilië en Veneto is Puglia de grootste wijnproducent van Italië. Er worden hier voornamelijk rode wijnen gemaakt, die soms krachtig en zondoorstoofd kunnen zijn met soms een wat jammig karakter. Vroeger verdween het grootste gedeelte van de wijnproductie in bulk naar koelere gebieden om de wijnen daar meer kleur en body te geven. Ook werd het gebruikt voor de vermoutindustrie in Piemonte. Dat is tegenwoordig wel anders en de wijnen uit Puglia hebben een duidelijk karakter ontwikkeld. Moderne technologiën en flying winemakers hebben er voor gezorgd dat de kwaliteit van deze wijnen omhoog is geschoten. Inmiddels heeft meer dan de helft van de wijnen een DOC of IGT status gekregen. Er zijn ook vier DOCG's te vinden, waarvan er drie in de regio Castel del Monte te vinden wijn.
Het klimaat in Puglia
Het is warm en zonnig in Puglia en door het relatief vlakke landschap kunnen de druiven niet profiteren van koele hogere gelegen wijngaarden. Gelukkig zorgen de Adriatische en Ionische Zee voor wat verkoeling. Druiven hebben in Puglia geen probleem om rijp te worden, wat kan resulteren in wijnen met een wat hoger alcoholpercentage.
Rode wijn uit Puglia
Puglia is met name bekend door de blauwe druivenrassen Primitivo en Negroamaro. Primitivo is genetisch identiek aan de druif Zinfandel die een grote rol speelt in het Amerikaanse Californië. Er was lange tijd discussie over een verwantschap, totdat DNA-onderzoek daar een eind aan maakte. Primitivo doet het uitermate goed in Manduria DOC en Gioia del Colle DOC. Negroamaro rijpt een stuk later dan Primitivo en levert wijnen op met een diepe kleur en soms wat restzoet.
Witte wijn uit Puglia
Voor witte wijnen zijn de druiven Fiano, Greco en Trebbiano belangrijk, maar internationale druivenrassen als Chardonnay en Sauvignon Blanc zijn ook doorgedrongen tot Puglia. Ook zeker interessant is de toenemende interesse voor oude, vergeten regionale druivenrassen, zoals de witte druivenrassen Bombino Bianco, Bianco d'Alessano, Minutulo en Verdeca.