Barolo kopen

Barolo wijnen zijn zeer geliefd onder wijnliefhebbers, al kan een Barolo voor een beginnende wijndrinker wel even wennen zijn. Het is een druif die gebaat is bij houtopvoeding om de harde tannine in de wijn te verzachten. Net als Pinot Noir heeft Barolo een vrij lichte kleur. Jonge Barolo’s kenmerken zich door aroma’s van kersen, pruimen en rode bessen. Na enige rijping komen daar aroma’s bij van leer, drop, rozen en het typerende truffelaroma.

Barolo van Nebbiolo

Barolo is de naam van de DOCG in het Italiaanse wijngebied Piemonte. De naam Barolo prijkt dus op het etiket, maar de wijn is gemaakt van honderd procent Nebbiolo. Complexiteit en finesse zijn de kracht van de druif en het is dan ook niet gek dat veel wijnliefhebbers een Barolo kopen. Nebbiolo wordt ook gebruikt in de wijnen van de Barbaresco DOCG. Barolo wordt ook wel de koning genoemd en Barbaresco de koningin.

Barolo kopen bij de Wijnbeurs

Bij de Wijnbeurs hebben we verschillende Barolo wijnen in het assortiment, ook in verschillende prijscategorieën. Het duurt een paar jaar voordat Barolo’s op de markt komen. Zo moet een Barolo 38 maanden zijn gerijpt, waarvan 18 maanden op hout. Voor een Barolo Riserva DOCG is dat nog langer. Die moet 62 maanden zijn gerijpt, waarvan 18 maanden op hout.

Barolo Cru

Een aantal wijngaarden binnen de DOCG Barolo genieten een bijzondere status, namelijk die van ‘cru’. Hoewel het geen officiële en wettelijk erkende classificatie is, zoals bijvoorbeeld in de Bourgogne, zegt het wel iets over de status. De meeste wijngaarden in het gebied zijn in kaart gebracht en daarna is een aantal wijngaarden als cru aangemerkt.

Italiaanse wijnen

Meer van de Wijnbeurs

Naar boven