Laat je betoveren door de heerlijke Italiaanse rode wijnen van Massimo Firelli. Alle vier de wijnen zijn complex, krachtig én vol. Ideaal om bij de Italiaanse keuken te schenken!
Uitstekende en verleidelijke 100% Sangiovese vol fluweelzacht kersenfruit uit het zonnige zuiden. Heerlijk om te combineren bij Italiaanse charcuterie of gegrild vlees.
Geen Pecorino-kaas, maar Pecorino-wijn. Het is namelijk ook een druif! Vol citrus, witte perzik, frisse peer en nectarine. Bekroond met 18/20 proefpanelpunten.
Deze vulkanische Falanghina, met 19+/20 punten, imponeert door zijn rijke en complexe karakter vol fruit en rokerige mineralen à la de grote witte Bourgognes.
Een soepele rode wijn van Sicilië, gemaakt van de zeldzame inheemse Nerello Cappucio druif. Rijk van smaak vol bosfruit zonder zwaar te worden en perfect om licht te koelen.
Een rijke, volle en krachtige Greco di Tufo van Nativ. Zacht van smaak vol zoete citrus, witte perzik en abrikoos met een toefje klaverhoning. Bekroond met goud!
Deze cuvée wordt vanwege zijn fluwelige finesse ook wel de ‘Cheval Blanc’ van Sicilië genoemd en is een telg uit de familie van het beroemde huis Nativ.
Barolo, ook wel de 'koning der wijnen' genoemd. En dat proef je in deze met goud bekroonde Barolo: krachtig vol zoet fruit en Italiaanse kruiden. Om nu al van te genieten bij een mooi stuk vlees.
Een extreem goede vulkanische wijn gemaakt van Coda di Volpe, een bijna uitgestorven druif. Rijk, exotisch en rond van smaak met veel body en frisheid. 19/20 punten.
Een pakket vol met de beroemdste blauwe druiven van het Barolo-gebied. Wijnen waarin je truffel, kersen en frambozen proeft. Alles in de befaamde kruidige stijl van de gebroeders (Fratelli) Antonio & Raimondo.
Rijke Vermentino uit Sardinië, bekroond met 99/100 punten. Sappig, rijk én fris van smaak. Gemaakt door 100-jarige wijnboeren die met hun vakkennis een ongekende wijn hebben neergezet.
Een gigantische power Syrah. 'Vento Caldo' verwijst naar de warme zuidenwind op Sicilië die zorgt dat de druiven indrogen en wel 2x zo geconcentreerd zijn. 98/99 punten!
Deze aromatische Prosecco met grip werd terecht bekroond met goud. Na de rijpe aanzet van knapperige appel en peer volgt een sprankelende en frisdroge finale.
Complexe, houtgerijpte Super Piemontees met stevige Barolo Bravour en een lange vatrijping. Een krachtige dinerwijn in Barolo Riserva stijl vol aardse truffelspecerijen.
Deze trouvaille dankt zijn koosnaam 'Barolo Piccolo' (kleine Barolo) aan zijn krachtige smaak vol truffelspecerijen. Voor de 9e keer op rij bekroond met goud!
Een rijk gelaagde Siciliaanse smaakexplosie in de stijl van Amarone. Maar dan zachter, en voor een veel zachtere prijs. Beoordeeld met 17,5/20 proefpanelpunten!
In Italië worden veel wijnen van goede kwaliteit gemaakt. Die stijlen lopen alleen enorm uiteen, dus is het lastig de beste Italiaanse wijn aan te wijzen.
Barolo
Wat rood betreft, heeft met name Barolo een grote naam voor zichzelf gemaakt op de internationale markt. Deze wijnen van de Nebbiolo druif zijn ongekend populair. De één is er gelijk weg van en een ander moet er echt eerst even aan wennen. Het is een fruitige wijn, maar vooral in de geur. Wanneer u een Barolo proeft, zult u gelijk begroet worden door de aanwezige tannines. Dat kan even wennen zijn, maar wel heerlijk.
Amarone
Rond Verona is een andere beroemde Italiaanse wijn te vinden, namelijk de Amarone della Valpolicella. De voornaamste druivenrassen voor de DOCG zijn Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella. De Amarone is een krachtige, rode wijn die wordt gemaakt van druiven die deels zijn ingedroogd.
Chianti
Chianti is ook zo’n beroemde Italiaanse wijn uit de streek Toscane. Voor het grootste deel gemaakt van de druif Sangiovese en komt in verschillende kwaliteiten op de markt. De regels zijn voor Chianti Classico DOCG een stuk strenger dan voor Chianti DOCG.
Super Tuscans
Maar in Toscane worden ook krachtige wijnen gemaakt van internationale druivenrassen. Die wijnen worden ook wel Super Tuscans genoemd, zoals Bolgheri.
Goede Italiaanse wijn
Een Italiaanse wijn is goed wanneer deze in balans is. De meeste kwaliteitswijnen zijn in Italië in het noordelijke deel van het land te vinden, maar ook in het midden en zuiden worden prachtige wijnen gemaakt van hoge kwaliteit. Twee dominante bodemtypes voor kwaliteitswijnen zijn vulkanische bodems en kalkhoudende bodems. Vulkanisch vinden we vooral op Sicilië, in Campanië, Castelli Romani in Rome, Soave en Valpolicella. De vulkanische bodem zorgt voor een minerale toets. Kalkhoudende bodems zijn onder meer te vinden in Piemonte, Friuli, Toscane en Salento. Salento is een streek in Puglia waar we de druivenrassen Primitivo en Negroamaro vinden.