Een sensationeel mooie en romige krachtpatser met de fruitrijkdom van Châteauneuf en de romige zoetweelde van Amarone. Gemaakt van de zeer zeldzame Susumaniello druif die alleen in Puglia staat aangeplant. 18,5/20 Wijnbeurs punten.
Een weelderige, satijnzachte fruitexplosie uit een topjaar. Bekroond met 98/99 punten van Luca Maroni. Gemaakt van inheemse druiven vol zoete zwarte kersen, bosbes en aardbei.
Maak kennis met dé nieuwe top Governo uit Toscane: Bufalo Nero (zwarte buffel), een majestueus rijk fruitkanon én lekkerder dan menig Amarone. 97/99 Maroni punten en 18+/20 van de Wijnbeurs.
Onweerstaanbaar lekker: deze wijn werd gemaakt volgens de Appassimento methode en is roomzacht en rijk van smaak vol zoete chocolade en een vleug vanille.
Aglianico, het toonbeeld van kracht en intensiteit en daarom de 'Barolo van het Zuiden'. Deze van Massimo Firelli is daarnaast ook fluweelzacht vol donker rijk fruit.
Maak kennis met de nieuwe generatie Chianti: verleidelijk en boterzacht met nuances van vanille en karamel dankzij de vatrijping. Topkwaliteit en terecht bekroond met 98/99 en 99/100 punten!
Op en top genieten met deze verleidelijk zwoele Negroamaro: sappig en soepel van smaak vol tonen van aardbeien, kersen en chocola. Zo lusten we nog wel een glas...
Proef dé witte specialiteit van Piemonte: fris van smaak vol citrus, een vleugje venkel en minerale impressies. Maakt zijn reputatie als 'witte Barolo' waar met 18/20 punten.
Een majestueus rijk fruitkanon met nog méér kracht, body en diepgang dan de ‘gewone’ Bufalo Nero. Lekkerder dan menig Amarone en bekroond met 98/99 punten!
Deze cuvée wordt alleen in de beste jaren gemaakt van laat geoogste trossen die door hun lange hangtijd zijn ingedroogd. Met als resultaat een ongekend rijke wijn met 99/99 Maroni punten.
Deze zwoele Toscaan verrast met zijn fluweelzachte structuur en hints van zoete bessen, bosfruit, mokka en vanille. Ook Luca Maroni was razend enthousiast: 99/99 punten!
Deze aromatische Prosecco met grip werd terecht bekroond met goud. Na de rijpe aanzet van knapperige appel en peer volgt een sprankelende en frisdroge finale.
Al bij het openen stuift het fruit van deze Pinot Grigio de fles uit. En de smaak is verkwikkend fris met body en mineralen. Om van te genieten bij alles uit de zee!
Complexe, houtgerijpte Super Piemontees met dubbele (Doppio) Barolo Bravour en een dubbel lange vatrijping. Een krachtige dinerwijn in Barolo Riserva stijl vol aardse truffelspecerijen. 18,5/20 punten!
Opnieuw een ware sensatie met 99/99 Maroni punten en 19,5/20 van ons panel! Gemaakt van 200 jaar oude Aglianico stokken op een mineraalrijke bodem. Een majestueuze, romige en intense wijn met een enorme diepgang aan zoet fruit en mokka.
Maar liefst 98/99 punten werden toegekend aan deze fruitrijke en verkwikkende Toscaanse witte wijn. Door zijn gelaagde karakter de ideale metgezel tijdens het diner.
Nizza staat bekend om de hoge kwaliteit Barbera's. Bij deze grootheid met 18/20 punten proeft u waarom: krachtig, complex en rijk geconcentreerd vol kersen, chocola, mokka en kruiden.
Het druivenduo Catarratto en Pinot Grigio zorgt voor een zonnig Italiaans feestje in het glas: heerlijk verfrissend vol tonen van appel en perzik. Perfect bij de borrel.
De Nero d'Avola druif is de trots van Sicilië en dat proeft u in deze rode wijn: soepel, breed en zacht van smaak vol kersen, bosbessen en Italiaanse specerijen. Perfect bij de Italiaanse keuken.
Een exotisch frisse witte wijn van de zeldzame inheemse Carricante druif vol licht exotisch fruit en crunchy mineralen dankzij de vulkanische flanken van de Etna.
In Italië worden veel wijnen van goede kwaliteit gemaakt. Die stijlen lopen alleen enorm uiteen, dus is het lastig de beste Italiaanse wijn aan te wijzen.
Barolo
Wat rood betreft, heeft met name Barolo een grote naam voor zichzelf gemaakt op de internationale markt. Deze wijnen van de Nebbiolo druif zijn ongekend populair. De één is er gelijk weg van en een ander moet er echt eerst even aan wennen. Het is een fruitige wijn, maar vooral in de geur. Wanneer u een Barolo proeft, zult u gelijk begroet worden door de aanwezige tannines. Dat kan even wennen zijn, maar wel heerlijk.
Amarone
Rond Verona is een andere beroemde Italiaanse wijn te vinden, namelijk de Amarone della Valpolicella. De voornaamste druivenrassen voor de DOCG zijn Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella. De Amarone is een krachtige, rode wijn die wordt gemaakt van druiven die deels zijn ingedroogd.
Chianti
Chianti is ook zo’n beroemde Italiaanse wijn uit de streek Toscane. Voor het grootste deel gemaakt van de druif Sangiovese en komt in verschillende kwaliteiten op de markt. De regels zijn voor Chianti Classico DOCG een stuk strenger dan voor Chianti DOCG.
Super Tuscans
Maar in Toscane worden ook krachtige wijnen gemaakt van internationale druivenrassen. Die wijnen worden ook wel Super Tuscans genoemd, zoals Bolgheri.
Goede Italiaanse wijn
Een Italiaanse wijn is goed wanneer deze in balans is. De meeste kwaliteitswijnen zijn in Italië in het noordelijke deel van het land te vinden, maar ook in het midden en zuiden worden prachtige wijnen gemaakt van hoge kwaliteit. Twee dominante bodemtypes voor kwaliteitswijnen zijn vulkanische bodems en kalkhoudende bodems. Vulkanisch vinden we vooral op Sicilië, in Campanië, Castelli Romani in Rome, Soave en Valpolicella. De vulkanische bodem zorgt voor een minerale toets. Kalkhoudende bodems zijn onder meer te vinden in Piemonte, Friuli, Toscane en Salento. Salento is een streek in Puglia waar we de druivenrassen Primitivo en Negroamaro vinden.