Tr

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Rode Sancerre

Filteren

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Domaine Raimbault Pineau Pinot Noir Sancerre
    2019 | Frankrijk | Loire
    Domaine Raimbault Pineau Pinot Noir Sancerre

    Deze rode Sancerre verdient alle lof: met zijn levendige en zijdezachte karakter met kracht, laagjes ...

    • smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • druivenras
      Pinot Noir
    15,99
    fl.
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Sancerre rood

De Loirevallei is een idyllische wijnstreek in het midden van Frankrijk die ook wel de ‘tuin van Frankrijk’ wordt genoemd. Van oost naar west slingert de duizend kilometer lange rivier de Loire vanaf het Massif Central naar de Atlantische Oceaan voorbij Nantes. Vroeger was het de plek waar de adel van Frankrijk genoot van de vele buitenverblijven. Vandaag de dag is het nog steeds een plek waar mensen graag komen voor het prachtige landschap, de heerlijke kazen en de geweldige wijnen die de streek te bieden heeft.

De diversiteit van Sancerre

De wijncultuur in de Loire is al eeuwenoud en stamt zelfs uit de tijd van de Romeinen. De witte en rode wijnen zijn divers en sommige wijnen genieten wereldfaam. Zo is Sancerre zeker geen onbekende uit het Loire gebied. Veel mensen kennen Sancerre met name van de witte wijn gemaakt van Sauvignon Blanc, maar er wordt ook een geweldige rode wijn gemaakt en zelfs rosé. De wijnen ontlenen hun naam aan het dorpje Sancerre op de linkeroever van de Loire. Rode Sancerre is een stuk minder bekend dan de witte en wordt uitsluitend van Pinot Noir gemaakt. Minder bekend misschien, maar zeker niet minder interessant.

De elegantie van rode Sancerre

Rode Sancerre kenmerkt zich door elegantie, frisheid, is soepel en mag jong gedronken worden. Deze rode wijn is perfect te combineren met gevogelte, een stuk kalfsvlees of een stuk zalm.

 

Naar boven