Verleidelijke Saint-Émilion Grand Cru vol kirsch, zwarte bessen met melkchocolade en zijdezachte tannines. Staat ook wel bekend als ‘de Pomerol van Saint-Émilion’.
Franse romige rode luxe in je glas met tonen van kers, zwarte bes en gebrand eiken. Deze wijn is meerdere keren bekroond met gouden medailles. Dat proef je!
Smaakprofiel
Complex, krachtig & vol
Druivenras
Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot
Indrukwekkend mooi: een rijk geconcentreerde en weelderig zachte Puisseguin Saint-Émilion met body en vol impressies van kersen, zwarte bessen en vanille.
Deze Bordeaux Supérieur werd onlangs bekroond met een gouden medaille. De wijn onderscheidde zich door zijn rijke fruit en satijnzachte, soepele stijl à la Saint-Émilion.
Deze rijke Lussac Saint-Émilion wordt gewaardeerd om zijn stevige en fluweelzachte karakter vol hints van friszoete bessen en de typerende kruidkoek. 17,5/20 punten!
Deze Côtes de Bourg van superieure oogst uit 2019 maakte indruk door zijn verleidelijke, Margaux-achtige kersenfinesse. En werd daarbij bekroond met goud!
Een rijke, krachtige en zachte Lalande-de-Pomerol met het weelderige Merlot karakter van de Pomerol-kleigrond. Bekroond door het proefpanel met 18/20 punten!
Een pakket met drie kroonjaren en vol romig gekruide, fluweelzachte Saint-Émilion-weelde. Van wereldberoemd wijnmaker Michel Rolland én bejubeld door Robert Parker.
Een uitstekende Côtes de Castillon Bordeaux waarbij de kruiden à la Saint-Émilion, het getoast eiken en rijpe zoete fruit perfect samensmelten. 17,5/20 punten!
Een Pauillac om al direct van te genieten: prachtig ontwikkeld in een klassieke stijl met een typerend zilt/zoet karakter, cranberry's, ceder en vanille. Beoordeeld met 18/20 punten!
Met nu nog een punt meer is deze gespierde grote Bordeaux nu bekroond door het proefpanel met 19/20 punten. Deze bewaar-Pauillac is zoetjesaan aan het ontspannen.
Pavillon Du Glana is de 2e wijn van Château du Glana en verrast door zijn weelderige en rijke karakter vol zoete zwarte bessen, melkchocolade en een bijna smeerbare textuur. 18/20 punten!
Breed, sappig en stevig van smaak, deze Pomerol heeft het allemaal. Deze energieke wijn geeft aroma's van zwart fruit, donkere chocolade, ceder en vanille. Bekroond met 18.5/20 punten.
Laat je verleiden door de rijke smaken van Bordeaux! Deze zes rode wijnen nemen je mee op een reis door een van 's werelds meest prestigieuze wijnregio's.
Deze rijke Saint-Émilion Grand Cru heeft het niveau van een Classé en is bekroond met 19+/20 proefpanelpunten. Geconcentreerd en rond van smaak vol zwart fruit, toast en cacao.
Een
gelaagde klasse Lalande met 18+/20 punten van ster wijnmaker Pascal
Chatonnet. Levendig, vol en gelaagd van smaak vol rode kers, cassis, ceder en melkchocolade met zachtzoete Pomerol-tannines.
De Bordeaux wijnstreek is misschien wel de beroemdste wijnstreek ter wereld, waar voornamelijk rode wijnen van klassieke druivensoorten van worden gemaakt. Deze rode wijnen kunnen enorm verschillen van elkaar. Er zijn rode wijnen die direct gedronken kunnen worden, maar ook wijnen die jaren in de kelder kunnen blijven liggen om verder te rijpen. Bordeaux is het Franse kwaliteitsgebied voor rode wijn. Er wordt ook wel wit gemaakt, maar het merendeel van de Bordeaux wijn is rood en bestaat uit meerdere druivenrassen. De belangrijkste druivenrassen voor de rode wijnen zijn Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.
De Linker- en Rechterover van Bordeaux
In de Nederlandse wijnwereld zijn de termen Linkeroever en Rechteroever inmiddels ingeburgerd wanneer het om Bordeaux gaat. Onder de Rechteroever wordt de rechterkant bedoeld van de rivieren Dordogne en de Gironde. Daar vinden we onder meer Pomerol en Saint-Émilion. Met de Linkeroever wordt het gebied links van de rivieren Garonne en de Gironde bedoeld.
Rode Bordeaux
Op de Linkeroever overheerst Cabernet Sauvignon. Die druif bereikt in de Médoc, waar we de premiers crus classés vinden, echt een topniveau. Vaak zit er wel zestig of tachtig procent Cabernet Sauvignon in de blend van de grote rode wijnen uit dit gebied. De wijnen zijn krachtig, gestructureerd en vol. Op de Rechteroever zijn Merlot en Cabernet Franc vaak de dominante druivenrassen. Rode wijnen uit Bordeaux met veel Merlot in de blend, zijn zachter en rijper van smaak dan rode Bordeaux met een groot percentage Cabernet Sauvignon. De druif Cabernet Franc wordt in de rode wijnen van Bordeaux gebruikt om de wijnen meer frisheid, ruggengraat en finesse te geven.
Rode Bordeaux wijnen
De Bordeaux wijnstreek is misschien wel de beroemdste wijnstreek ter wereld, gelegen aan de Atlantische Oceaan in het zuidwesten van Frankrijk. Er worden voornamelijk rode wijnen gemaakt van klassieke druivenrassen, zoals Merlot en Caberbet Sauvignon. Deze rode wijnen kunnen enorm verschillen van elkaar. Er zijn rode wijnen die direct gedronken kunnen worden, maar ook wijnen die jaren in de kelder kunnen blijven liggen om verder te rijpen. Bordeaux is het Franse kwaliteitsgebied voor rode wijn. Er wordt ook wel wit gemaakt, waaronder ook zoete witte wijnen, maar het merendeel van de Bordeaux wijn is rood en bestaat uit meerdere druivenrassen. De belangrijkste druivenrassen voor de rode wijnen zijn Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.
De Linker- en Rechteroever van Bordeaux
In de Nederlandse wijnwereld zijn de termen Linkeroever en Rechteroever inmiddels ingeburgerd wanneer het om Bordeaux gaat. Onder de Rechteroever wordt de rechteroever van de Dordogne en de Gironde bedoeld. Daar vinden we onder meer Pomerol en Saint-Émilion. Met de Linkeroever wordt het gebied links van de rivieren Garonne en de Gironde bedoeld. Tussen de Dordogne en de Garonne in vinden we het wijngebied Entre-Deux-Mers.
Druivenrassen Bordeaux
Op de Linkeroever overheerst Cabernet Sauvignon. Die druif bereikt in de Médoc, waar we de premiers crus classés vinden zoals Château Mouton Rothschild, echt een topniveau. Vaak zit er wel zestig of tachtig procent Cabernet Sauvignon in de blend van de grote rode wijnen uit dit gebied. De wijnen zijn krachtig, gestructureerd en vol. Op de Rechteroever zijn Merlot en Cabernet Franc vaak de dominante druivenrassen. Rode wijnen uit Bordeaux met veel Merlot in de blend, zijn zachter en rijper van smaak dan rode Bordeaux met een groot percentage Cabernet Sauvignon. De druif Cabernet Franc wordt in de rode wijnen van Bordeaux gebruikt om de wijnen meer frisheid, ruggengraat en finesse te geven.