Een bijzonder mooie en bekroonde Bordeaux op het niveau van een Grand Cru Classé. Uit handen van Hubert de Boüard die ook de 1er Grand Cru Classé van Angélus maakte.
Deze 2018 Bordeaux Supérieur smaakt als een Margaux. Behoorde vroeger bij een Grand Cru Margaux Château, is gemaakt van dezelfde druiven, maar kost een fractie!
Deze rijke, romige en fruitige 100% Merlot met 90/100 punten van Decanter en 17,5/20 Wijnbeurs punten bleek één van de meest koopwaardige Lalande de Pomerols uit de blinde proeverij.
Een indrukwekkende Saint-Estèphe van 60 jaar oude stokken met een fluweelzacht en vitaal karakter met bosbessen, truffel en vanille. Kan zich makkelijk meten met de grote Crus Classés. 18/20 punten!
Jacques Chardat heeft zichzelf weer overtroffen: een complexe Bordeaux in de bekende peperkoek stijl van een grote Saint-Émilion en met een groots bewaarpotentieel! 18/20+ punten.
Deze gespierde Margaux zit op hetzelfde niveau als 2016, erg knap! Mondvullend, breed en rijk aan zwart fruit, chocolade en vanille. Met 12 maanden houtrijping erg complex. 18.5/20 punten.
Deze Lalande de Pomerol imponeerde met zijn kracht en rondeur niet alleen ons, maar ook de jury van het Concours Mondial de Bruxelles waar de prachtig ontwikkelde wijn met goud werd bekroond.
Met 18+/20 is dit een top Saint-Julien op Grand Cru Classé niveau die betovert door zijn rijk genuanceerde en satijnzachte karakter met fijne tannines, donker fruit en een vleugje melkchocolade.
Deze Saint-Émilion Grands Crus zijn prachtig ontwikkeld, gelaagd en satijnzacht van karakter. Bekroond met 18/20 punten. Laat u verleiden door de aroma's van framboos, truffel en aardse kruiden.
Beter dan menig Grand Cru: een fluweelzachte Saint-Émilion die goud binnenhaalde in Mâcon én waarbij het fruit, eiken en de kruiden perfect met elkaar zijn versmolten.
Deze rijke Saint-Émilion Grand Cru bewijst dat 2019 voor Bordeaux een groots jaar was: krachtig en rijk van smaak met romig rijp kersenfruit en een fluweelzachte textuur. 18/20 punten!
Een rijke en al zeer toegankelijke Saint-Émilion Grand Cru vol fruit: door ons proefpanel werd bekroond met 18+/20 punten. En Vivino schaart Château Milon bij de beste 5% van alle wijnen ter wereld.
Deze Saint-Émilion Grand Cru maakte onlangs indruk door zijn rijkdom en fluweelzachte karakter. Nu al prachtig op dronk en beoordeeld met 18,5/20 punten!
Een rijke, mollige Bordeaux met verleidelijke aroma’s van kersen, bramen, laurier en vanille. Gemaakt van 30 jaar oude stokken en is in balans door zijn elegante tannines.
Een ‘bewaar’ Margaux die met 19/20 punten de show stal: gelaagd en krachtig van smaak vol cassis, zoete zwarte bessen, mokka en het klassieke zilt-zoete Margaux karakter.
Deze rijke Saint-Émilion Grand Cru heeft het niveau van een Classé en is bekroond met 95/100 punten. Geconcentreerd en rond van smaak vol zwart fruit, toast en cacao.
Deze met goud bekroonde Saint-Émilion Grand Cru uit topjaar 2016 evenaart het niveau van een Cru Classé niveau met zijn rijk geconcentreerde en weelderige karakter vol kersenlikeur, vanille en cacao.
Deze fraai ontwikkelde Listrac-Médoc Cru Bourgeois uit topjaar 2015 biedt waar voor uw geld: prachtig versmolten vol laagjes donker fruit, mokka en vanille én is ook bekroond met goud in Parijs.
De Bordeaux wijnstreek is misschien wel de beroemdste wijnstreek ter wereld, waar voornamelijk rode wijnen van klassieke druivensoorten van worden gemaakt. Deze rode wijnen kunnen enorm verschillen van elkaar. Er zijn rode wijnen die direct gedronken kunnen worden, maar ook wijnen die jaren in de kelder kunnen blijven liggen om verder te rijpen. Bordeaux is het Franse kwaliteitsgebied voor rode wijn. Er wordt ook wel wit gemaakt, maar het merendeel van de Bordeaux wijn is rood en bestaat uit meerdere druivenrassen. De belangrijkste druivenrassen voor de rode wijnen zijn Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.
De Linker- en Rechterover van Bordeaux
In de Nederlandse wijnwereld zijn de termen Linkeroever en Rechteroever inmiddels ingeburgerd wanneer het om Bordeaux gaat. Onder de Rechteroever wordt de rechterkant bedoeld van de rivieren Dordogne en de Gironde. Daar vinden we onder meer Pomerol en Saint-Émilion. Met de Linkeroever wordt het gebied links van de rivieren Garonne en de Gironde bedoeld.
Rode Bordeaux
Op de Linkeroever overheerst Cabernet Sauvignon. Die druif bereikt in de Médoc, waar we de premiers crus classés vinden, echt een topniveau. Vaak zit er wel zestig of tachtig procent Cabernet Sauvignon in de blend van de grote rode wijnen uit dit gebied. De wijnen zijn krachtig, gestructureerd en vol. Op de Rechteroever zijn Merlot en Cabernet Franc vaak de dominante druivenrassen. Rode wijnen uit Bordeaux met veel Merlot in de blend, zijn zachter en rijper van smaak dan rode Bordeaux met een groot percentage Cabernet Sauvignon. De druif Cabernet Franc wordt in de rode wijnen van Bordeaux gebruikt om de wijnen meer frisheid, ruggengraat en finesse te geven.
Rode Bordeaux wijnen
De Bordeaux wijnstreek is misschien wel de beroemdste wijnstreek ter wereld, gelegen aan de Atlantische Oceaan in het zuidwesten van Frankrijk. Er worden voornamelijk rode wijnen gemaakt van klassieke druivenrassen, zoals Merlot en Caberbet Sauvignon. Deze rode wijnen kunnen enorm verschillen van elkaar. Er zijn rode wijnen die direct gedronken kunnen worden, maar ook wijnen die jaren in de kelder kunnen blijven liggen om verder te rijpen. Bordeaux is het Franse kwaliteitsgebied voor rode wijn. Er wordt ook wel wit gemaakt, waaronder ook zoete witte wijnen, maar het merendeel van de Bordeaux wijn is rood en bestaat uit meerdere druivenrassen. De belangrijkste druivenrassen voor de rode wijnen zijn Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.
De Linker- en Rechteroever van Bordeaux
In de Nederlandse wijnwereld zijn de termen Linkeroever en Rechteroever inmiddels ingeburgerd wanneer het om Bordeaux gaat. Onder de Rechteroever wordt de rechteroever van de Dordogne en de Gironde bedoeld. Daar vinden we onder meer Pomerol en Saint-Émilion. Met de Linkeroever wordt het gebied links van de rivieren Garonne en de Gironde bedoeld. Tussen de Dordogne en de Garonne in vinden we het wijngebied Entre-Deux-Mers.
Druivenrassen Bordeaux
Op de Linkeroever overheerst Cabernet Sauvignon. Die druif bereikt in de Médoc, waar we de premiers crus classés vinden zoals Château Mouton Rothschild, echt een topniveau. Vaak zit er wel zestig of tachtig procent Cabernet Sauvignon in de blend van de grote rode wijnen uit dit gebied. De wijnen zijn krachtig, gestructureerd en vol. Op de Rechteroever zijn Merlot en Cabernet Franc vaak de dominante druivenrassen. Rode wijnen uit Bordeaux met veel Merlot in de blend, zijn zachter en rijper van smaak dan rode Bordeaux met een groot percentage Cabernet Sauvignon. De druif Cabernet Franc wordt in de rode wijnen van Bordeaux gebruikt om de wijnen meer frisheid, ruggengraat en finesse te geven.