Beaujolais wijn

Filteren

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Cru de Beaujolais Juliénas
  2017 | Frankrijk | Beaujolais
  Cru de Beaujolais Juliénas

  De sappige en zachte smaak vol bosvruchten is wat deze Cru de Beaujolais zo lekker maakt. Een echte ...

  • smaakprofiel
   Licht, soepel & fruitig
  • druivensoort
   Gamay
  12,99
  Niet op voorraad

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wijn uit Beaujolais

Beaujolais is een district in de Bourgogne waar meer dan 1 miljoen hectoliter wijn per jaar wordt geproduceerd. Het wijngebied is 15 kilometer breed en 90 kilometer lang. Het klimaat is warmer en zonniger dan het noorden van Bourgondië. De Beaujolais produceert vooral rode wijnen met een fruitige geur van rode vruchten en een soepele ronde smaak. Er wordt voor rode en rosé wijn maar één druif gebruikt: Gamay Noir à jus Blanc.

Koel serveren

De meeste Beaujolais wijnen zijn op hun best als ze jong en op keldertemperatuur - 12 à 14 °C - worden gedronken. De smaak komt dan optimaal tot zijn recht. Goede spijscombinaties zijn met lichter vlees zoals kip. Een beginnend rode wijn drinker kan het beste eerst voor een Beaujolais kiezen. Het is een toegankelijke wijnsoort en bovendien één van de bekendste ter wereld.

Beaujolais spijscombinaties

Omdat Beaujolais geen hele zware wijn is, passen daar ook lichte gerechten bij. Deze Franse wijn kan goed als aperitief gedronken worden bij charcuterie. Passende voor- of tussengerechten zijn paté en kalfslever. Als hoofdgerecht kunt u denken aan konijn en gevogelte zoals kip en kalkoen.

Appellaties

 • Appellation Beaujolais Contrôleé: de basisappellation, 72 dorpen, vooral in het zuiden en het oosten van het Beaujolaisgebied.
 • Appellation Beaujolais Superieure Contrôleé: komt uit het zuiden.
 • Appellation Beaujolais Blanc Contrôleé: deze wijn is redelijk onbekend. Er is 210 ha Chardonnay aangeplant.
 • Appellation-Beaujolais-Villages Contrôleé: beter dan de gewone Beaujolais. Wijnen zijn voller en ronder.

Crus

De Beaujolais heeft tien verschillende crus. Crus moeten minimaal 10,5% alcohol bevatten. Als ze naast de gemeentenaam ook de naam van de wijngaard op het etiket voeren, dan moeten de crus een half procent meer alcohol bevatten. De tien verschillende Cru’s zijn:

 1. Saint-Amour
 2. Juliénas
 3. Chénas
 4. Moulin-à-Vent
 5. Fleurie
 6. Chiroubles
 7. Morgon
 8. Régnié
 9. Brouilly
 10. Côte de Brouilly

Alle Beaujolais wijn

Naar boven