Een sensationeel mooie en romige krachtpatser met de fruitrijkdom van Châteauneuf en de romige zoetweelde van Amarone. Gemaakt van de zeer zeldzame Susumaniello druif die alleen in Puglia staat aangeplant.
Met afstand de Best Buy Merlot uit Frankrijk voor de liefhebbers van zachte rode wijn bomvol fruit, te danken aan de oude wijnstokken die veel fruitrijkdom opbouwden.
Als liefhebber leent Victoria haar naam aan de meest Bourgondische Chardonnay van de oogst: rijk en fruitig van smaak met een vleugje vanille dankzij de vatrijping.
Deze fruitrijke Verdejo is net zo onstuimig succesvol als het stuivend frisse karakter van deze Spaanse druif. Uitbundig en boordevol exotisch fruit. Rueda op z'n best!
Rijk aan zoet fruit en mokkaweelde, zelfs lekkerder dan menig Amarone… Het gaat om de sensationeel rijke La Bestia. Een 'beest' van een wijn met 98/99 punten.
Al meer dan 30 jaar onze Zuid-Franse sappig gekruide wijn in de stijl van Châteauneuf-du-Pape. Met het fruit van Syrah, de rondeur van Grenache en de kracht van Mourvèdre.
Dit is wat je van een goede Pinot Grigio mag verwachten: karaktervol en verfrissend van smaak met een hint van mineralen. Om zo van te genieten of bij salades of vis!
Deze Grüner Veltliner bewijst met 18/20 punten dat het tophuis Setzer elk jaar weer excelleert. Rijk gefruit en fris van smaak met een peperige crunch.
Een Oostenrijkse aanwinst in onze collectie. Frisse citrus, fruitig en met zo’n typisch wit pepertje. Een Grüner Veltliner zoals een Grüner Veltliner bedoeld is.
Bij wijn wordt er meestal automatisch aan Frankrijk gedacht, maar op elk continent van de wereld vindt de productie van wijn plaats. De wijnlanden worden ingedeeld in twee groepen: Oude Wereld en Nieuwe Wereld.
Oude Wereld en Nieuwe Wereld
Onder de Oude Wereld rekent men de traditionele wijnlanden van Europa. Denk hierbij aan Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. De Nieuwe Wereld bestaat uit alle overige landen en continenten. De meeste hiervan liggen op het zuidelijk halfrond. De bekendste zijn Argentinië, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en Chili. Ook sommige Oost-Europese landen vallen onder de noemer ‘Nieuwe Wereld’.
Verschillen
Het verschil tussen wijnen uit verschillende landen is vaak duidelijk te proeven. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de smaak van wijn: het gebruik van bepaalde druifsoorten, bodemsoort, manier van productie en natuurlijk het klimaat. In de Nieuwe Wereld zie je dat er vaak traditionele druiven worden gebruikt. Desondanks heeft het klimaat en de manier van productie een dusdanige invloed dat er wijn met een geheel eigen karakter wordt geproduceerd.