Domaine de la Jasse wijn
Eén van de Wijnbeurs oprichters Hans Walraven kocht het wijnhuis Domaine de la Jasse in het begin van de jaren ’90 in de Pays d’Oc om zijn wijndroom te volgen. Inmiddels zijn de wijnen van Domaine de la Jasse uitgegroeid tot een exclusieve huisfavoriet van de Wijnbeurs. Waarbij het allemaal begonnen is met de Vieilles Vignes, een heerlijke Merlot-Cabernet die gemaakt wordt in stijl van Pauillac met als idee een ‘Grand Cru’ voor elke dag.
Op alle etiketten van het wijnhuis staat een boompje. Deze boom bestaat ook echt en staat al 100 jaar op het wijngoed, het was dan ook de inspiratie voor het logo en het handelsmerk Domaine de la Jasse. La Jasse verwijst in het lokale dialect naar de beschutting en de schaduw die de boom biedt.
Wijnmaker Bruno le Breton
In het begin van de oprichting was er behoefte aan een getalenteerde wijnmaker om dit wijnhuis meer invulling te geven. Walraven vond de perfecte wijnmaker voor zijn droom, Bruno Le Breton. In 2008 ging Hans Walraven met pensioen en verkocht Domaine de la Jasse aan hem. Bruno heeft een schat aan ervaring en weet prachtige Franse wijnen te ontwikkelen in de stijl van grote Bordeauxs. Het is de wijnmaker gelukt om trouw te blijven aan de eerdere filosofie een ‘Grand Cru voor elke dag’ waarbij beperkte opbrengsten en het milieu centraal staan.
Domaine de la Jasse rode wijn
Domaine de la Jasse staat vooral bekend om hun Franse rode wijn, waaronder natuurlijk de huisfavoriet 'Vieilles Vignes'. En voor liefhebbers die het huis goed kennen is het elk jaar weer wachten tot de nieuwe oogst van de twee topcuvées van het wijnhuis: Domaine de la Jasse ‘Tete de Cuvée’ en de ‘Reserve d’Excellence’.
Domaine de la Jasse 'Vieilles Vignes'
De Vieilles Vignes is hun traditionele huisfavoriet en wordt gemaakt van oude Merlot en Cabernet Sauvignon stokken: een krachtige volle rode wijn in de stijl van een klassieke Bordeaux.
Domaine de la Jasse ‘Tête de Cuvée’
Het is vaak even wachten tot de nieuwe oogst, maar dan heeft u ook wat, want dit is één van de meesterstukken van het domein. De Tête de Cuvée wordt enkel gemaakt van Cabernet Sauvignon en rijpt vervolgens 16 tot 18 maanden op grote houten vaten van 225 liter. Een echte rode wijn met bewaarpotentieel, de wijnliefhebber die geduld heeft met wachten krijgt er veel wijnplezier voor terug.
Domaine de la Jasse ‘Reserve de Excellence’
Dit is de trots van Bruno le Bruton. Samen met de oud wijnmaker van Mouthon-Rothschild – Patrick Léon – maakte hij deze krachtige rode wijn. De 1e Grand Cru ervaring van Patrick was van onschatbare waarde bij het maken van deze ‘Grand Vin’ voor het wijnhuis. Ze slaagden er samen in om een adembenemende wijn te creëren in die typische krachtige en tegelijk satijnzachte ‘Grand Cru’ stijl van Pauillac. Een Cabernet Sauvignon die keer op keer gouden medailles behaald.
Domaine de la Jasse witte wijn
Voor Franse witte wijn zijn wijnliefhebbers ook bij het juiste adres. De Blanc de Blancs is een blend van Chardonnay en Viognier. Het is een frisse strakke wijn, waarbij de Chardonnay zorgt voor een frisse fruitige afdronk en de bloemen die geproefd worden komen uit de Viognier. Verwacht geen zwoele Chardonnay, maar juist een geconcentreerde sappige wijn. Bruno heeft deze wijn gemaakt om heerlijk op een terras te kunnen nuttigen of bij een lichte maaltijd.
Liefhebbers van Bourgogne Chardonnay hoeven echter niet teleurgesteld te zijn en kunnen ook de romige Barrique Blanc proeven. Deze 100% Chardonnay heeft 6 maanden op eiken vaten gerijpt, waardoor het een heerlijke volle Chardonnay is geworden. Een exclusieve Domaine de la Jasse wijn, waarvan slechts een aantal vaten worden gemaakt.
Domaine de la Jasse rosé wijn
Naast zijn rode en witte wijnen maakt het wijnhuis in de Pays d’Oc ook een zeer geslaagde rosé wijn. Ontdek een mineraalrijke zalmroze rosé in de stijl van een droge frisse Provence rosé. De Coeur du Cuvée wordt vaak gemaakt van Grenache en Syrah druiven, maar de exacte samenstelling kan elk oogstjaar wisselen om zo de beste blend te creëren. Daarnaast wordt in gelimiteerde oplage een unieke rosé bubbel gemaakt, oftewel de 'Fines Bulles'.Â