Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 12.701 reviews

Wijn bij soorten saus

Wijn bij tomatensaus

Rode Italiaanse wijn, zoals Rosso ToscaneChiantiBarberaNegroamaro of Primitivo

Wijn bij roomsaus

Volle witte wijn, zoals ChardonnayRoero ArneisViognier en Friulano

Wijn bij kaassaus

Stevige rode wijn, zoals Rosso Toscane, Barbera, Chianti of Barolo

Wijn bij pestosaus

Frisse witte wijn, zoals Catarratto, Roero Arneis, of rood, zoals Barbera of Bardolino

Wijn en pasta

Pasta arrabiata

Witte wijn, zoals Pinot Grigio of lichte Chardonnay, of rood, zoals Chianti of Montepulciano

Pasta bolognese

Romige rode wijn, zoals Montepulciano, Rosso Toscane of Carmenère

Pasta carbonara

Volle witte wijn, zoals Chardonnay, Roero Arneis, Greco di Tufo of Friulano

Pasta pesto

Frisse witte wijn, zoals Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Grillo of Catarratto

Pasta met truffel

Stevige rode wijn, zoals Barbera, Barolo of Bordeaux

Pasta vongole

Volle witte wijn, zoals Chardonnay, Roero Arneis, Greco di Tufo of Friulano

Wijn met andere Italiaanse gerechten

Lasagne met tomatensaus

Romige rode wijn, zoals Montepulciano, Rosso Toscane of Carmenère

Lasagne met roomsaus

Volle witte wijn, zoals Chardonnay of Roero Arneis

Witte risotto

Witte wijn met zuren, zoals Sauvignon Blanc, Roero Arneis of Albariño

Risotto al funghi

Krachtige Italiaanse rode wijn, zoals Barolo, Rosso Toscane of gerijpte Barbera

Pizza

Rode Italiaanse wijn, zoals Primitivo, Chianti, Negroamaro, Barbera of Montepulciano

wijn bij pizza

De Italiaanse keuken

Bij de Italiaanse keuken denken we gelijk aan pasta en pizza. Nu scheelt het dat er in Italië zoveel wijnen worden gemaakt dat er altijd wel een Italiaanse match te maken is. In het geval van pizza is het vrijwel altijd rode wijn die er goed bij past. Vooral Italiaans rood van Sangiovese is heerlijk bij een pizza. Bij pasta is het een ander verhaal, dan ligt het vooral aan de saus.

Wijn bij tomatensaus

Pastagerechten met sauzen op basis van tomaat passen goed bij Italiaanse rode wijnen. Vooral wijnen op basis van Sangiovese, zoals Chianti, smaken er prima bij. Ook wijnen uit Valpolicella of van Cabernet Sauvignon zijn een match.

Wijn bij roomsaus

Een romige saus bij de pasta schreeuwt om een stevige witte wijn. Een op hout gerijpte Chardonnay past daar goed bij, net als een Roero Arneis of Viognier.

Wijn bij kaassaus

Pasta met een romige en volle kaassaus kan gebaat zijn bij een glas witte wijn met mooie zuren om het vette in het gerecht tegen te gaan. Denk aan een Soave of een Vermentino. Dit gaat vooral op voor de zachte en romige kaassoorten. Zitten er harde kazen bij de pasta, dan is rode wijn weer beter. Ga dan voor een Toscaanse rode wijn, Barbera, Chianti of Barolo.

Wijn bij pestosaus

Wanneer de pasta op smaak wordt gebracht met pestosaus, dan is een lichte witte wijn een goede keuze. Frisse witte wijnen, zoals Catarratto, Roero Arneis, Pinot Grigio of Sauvignon Blanc passen goed.

Wijn bij pasta met vis of schelpdieren

Bij een pasta met vis of schelpdieren past zowel witte als rode wijn. Wat witte wijn betreft zijn er veel mogelijkheden. Onder meer Chablis, Sancerre, Albariño, Muscadet en Sauvignon Blanc zijn er heerlijk bij. Toch is er ook een rode wijn die heel goed bij een pasta met vis past. Pinot Noir is bijvoorbeeld een geweldige wijn bij zalm. Drink het licht gekoeld en geniet.