Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 12.706 reviews

Wijn en desserts combineren

Chocoladedesserts

Zoete dessertwijn, zoals Sauternes of Moscato, of Vintage Port of Pedro Ximénez sherry

Romige desserts

Zoete dessertwijn, zoals Sauternes of Moscato

Fruitdesserts

Zoete dessertwijn, zoals Sauternes of Moscato

Welke wijn bij welk dessert?

Het dessert is misschien wel de moeilijkste gang om een wijn bij te vinden, of juist de makkelijkste, want zoveel past daar niet bij. Elk type dessert vraagt ook weer om een andere wijn.

Wijn bij een chocoladedessert

Of het nu gaat om een krachtige chocolademousse, gewoon een stuk chocolade of een machtige chocoladetaart, het is zeker niet makkelijk om er een passende wijn bij te vinden. Zoet hoort bij zoet is het devies, maar met een gewone zoete wijn gaat de wijn het meestal niet redden bij dit soort zware desserts. Een versterkte wijn, zoals een glas Vintage Port of PX sherry, is dan beter. Maar ook de Vins Doux Naturels doen het goed naast een chocoladedessert.

Wijn bij een romig dessert

Romige desserts zoals een mousse, pudding, roomijs en bavarois vragen ook om zoete wijnen. Muscat en Moscatel wijnen passen vaak goed, vooral wanneer er fruit in het dessert is verwerkt. Maar een Sauternes past ook erg goed bij een pudding dessert of cheesecake.

Wijn bij een fruitdessert

Fruit als dessert is heerlijk fris en daar mag dan ook wel een wijn tegenover staan met wat frisse flair en een zoetje. Een Moscato d’Asti en een Sauternes zijn geweldige partners bij fruitdesserts. De zuren die in de wijnen zitten passen mooi bij de zuren in het fruit en het zoetje zorgt ervoor dat het fruit niet gaat overheersen. Moscato d’Asti is een licht mousserende wijn met niet al teveel alcohol. De wijn kent een galant zoetje en tropische aroma’s. Een edelzoete Sauternes past goed wanneer er ook fruit in het dessert is verwerkt. Sauternes is misschien de beroemdste dessertwijn en komt uit Bordeaux. Nevel in de herfst zorgt voor een magisch proces bij de druiven die voor Sauternes worden gebruikt. Er ontstaat botrytis, edele rotting, waardoor de druiven deels indrogen en zoeter worden.