Een paar heerlijke winterse wijn cocktails op een rijtje als feestelijk aperitief of een gezellig drankje voor bij de openhaard.
Wijn cocktails maken
Rabarber en gember cocktail
Ingrediënten:
- Gember en rabarber gin (wij gebruikten: edinburgh rhubarb and ginger gin.
Niet in huis? Gebruik dan gewone gin wat extra gember en rabarber siroop) - Mousserende wijn
- Twee limoenpartjes
- Paar blaadjes munt
- 2 schijfjes gember
Bereiding:
- Stamp de limoenpartjes, gember en munt in een glas tot het sap uit de limoen vrijkomt.
- Voeg 50 ml gin toe en vul aan met de mousserende wijn.
- Roer eventjes en garneer met wat muntblaadjes.
- Verfrissende cocktail met een beetje spice!
Vlierbloesem cocktail
Ingrediënten:
- Vlierbloesem likeur
- Mousserende wijn
- Citroenschijfje
- Takje rozemarijn
- Blauwe besjes
Bereiding:
- Vul het glas met 25 ml vlierbloesem likeur.
- Voeg het citroen schijfje en de mousserende wijn toe.
- Garneer met een takje rozemarijn en wat blauwe besjes.
- Een feestelijk begin van elke avond!
Glühwein
Ingrediënten:
- 1 sinaasappel
- 1 fles rode wijn
- 3 eetlepels honing
- 5 kruidnagels
- 3 steranijs
- 2 kaneelstokjes
Bereiding:
- Snijd de sinaasappel in partjes en breek de kaneelstokjes door midden.
- Giet de wijn in een ruime pan. Voeg de partjes, kruidnagels, kaneel en sterrenanijs bij de wijn.
- Verwarm het mengsel zachtjes (let op! Niet laten koken, want dan verdampt de alcohol).
- Laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken, langer kan natuurlijk altijd.
- Zeef de glühwein en roer er honing naar smaak door.
Toasted Spice Chardonnay
Ingrediënten:
- 4 kaneelstokjes
- 3 steranijs
- 3 eetlepels honing
- 1 citroen
- 1 fles Chardonnay
Bereiding:
- Snijd de citroen in partjes.
- Giet de wijn in een ruime pan. Voeg de partjes, kaneel en sterrenanijs bij de wijn.
- Verwarm het mengsel zachtjes (let op! Niet laten koken, want dan verdampt de alcohol).
- Laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken, langer kan natuurlijk altijd.
- Zeef de wijn en roer er honing naar smaak door.
- Net even anders dan de klassieke glühwein en onze favoriet voor deze winter!
Warme choco met.. wijn!
Ingrediënten:
- 360 ml melk
- 240 ml rode wijn
- 55 gram chocolade
- Flinke dot slagroom
- Optie: kaneel
Bereiding:
- Verwarm de melk met chocolade in een pannetje om matig vuur.
- Roer tot alle chocolade is gesmolten en voeg dan de rode wijn toe.
- Roer tot alles goed gemengd is en serveer met een flinke dot slagroom!
Mimosa
Ingrediënten:
- 60 ml mousserende wijn
- 60 ml verse sinaasappel
Bereiding:
- Schenk de sinaasappelsap in een champagneflûte en vul met de mousserende wijn.
- Roer de cocktail voorzichtig door en genieten maar!