Tr

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Wijn cocktails maken

Rabarber en gember cocktail

Ingrediënten:

  • Gember en rabarber gin (wij gebruikten: edinburgh rhubarb and ginger gin.
    Niet in huis? Gebruik dan gewone gin wat extra gember en rabarber siroop)
  • Mousserende wijn
  • Twee limoenpartjes
  • Paar blaadjes munt
  • 2 schijfjes gember

Bereiding:

  • Stamp de limoenpartjes, gember en munt in een glas tot het sap uit de limoen vrijkomt.
  • Voeg 50 ml gin toe en vul aan met de mousserende wijn.
  • Roer eventjes en garneer met wat muntblaadjes.
  • Verfrissende cocktail met een beetje spice!

Vlierbloesem cocktail

Ingrediënten:

  • Vlierbloesem likeur
  • Mousserende wijn
  • Citroenschijfje
  • Takje rozemarijn
  • Blauwe besjes

Bereiding:

  • Vul het glas met 25 ml vlierbloesem likeur.
  • Voeg het citroen schijfje en de mousserende wijn toe.
  • Garneer met een takje rozemarijn en wat blauwe besjes.
  • Een feestelijk begin van elke avond!

Glühwein

Ingrediënten:

  • 1 sinaasappel
  • 1 fles rode wijn
  • 3 eetlepels honing
  • 5 kruidnagels
  • 3 steranijs
  • 2 kaneelstokjes

Bereiding:

  • Snijd de sinaasappel in partjes en breek de kaneelstokjes door midden.
  • Giet de wijn in een ruime pan. Voeg de partjes, kruidnagels, kaneel en sterrenanijs bij de wijn.
  • Verwarm het mengsel zachtjes (let op! Niet laten koken, want dan verdampt de alcohol).
  • Laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken, langer kan natuurlijk altijd.
  • Zeef de glühwein en roer er honing naar smaak door.

Toasted Spice Chardonnay

Ingrediënten:

  • 4 kaneelstokjes
  • 3 steranijs
  • 3 eetlepels honing
  • 1 citroen
  • 1 fles Chardonnay

Bereiding:

  • Snijd de citroen in partjes.
  • Giet de wijn in een ruime pan. Voeg de partjes, kaneel en sterrenanijs bij de wijn.
  • Verwarm het mengsel zachtjes (let op! Niet laten koken, want dan verdampt de alcohol).
  • Laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken, langer kan natuurlijk altijd.
  • Zeef de wijn en roer er honing naar smaak door.
  • Net even anders dan de klassieke glühwein en onze favoriet voor deze winter!

Warme choco met.. wijn!

Ingrediënten:

  • 360 ml melk
  • 240 ml rode wijn
  • 55 gram chocolade
  • Flinke dot slagroom
  • Optie: kaneel

Bereiding:

  • Verwarm de melk met chocolade in een pannetje om matig vuur.
  • Roer tot alle chocolade is gesmolten en voeg dan de rode wijn toe.
  • Roer tot alles goed gemengd is en serveer met een flinke dot slagroom!

Mimosa

Ingrediënten:

Bereiding:

  • Schenk de sinaasappelsap in een champagneflûte en vul met de mousserende wijn.
  • Roer de cocktail voorzichtig door en genieten maar!
Naar boven