wijn cocktails maken
Wijn cocktails maken
Een paar heerlijke winterse wijn cocktails op een rijtje als feestelijk aperitief of een gezellig drankje voor bij de openhaard.

Rabarber en gember cocktail

  • Gember en rabarber gin (wij gebruikten: edinburgh rhubarb and ginger gin met. Niet in huis? Gebruik dan gewone gin wat extra gember en rabarber siroop)
  • Mousserende wijn 
  • Twee limoenpartjes
  • Paar blaadjes munt
  • 2 schijfjes gember

Stamp de limoenpartjes, gember en munt in een glas tot het sap uit de limoen vrijkomt. Voeg 50 ml gin toe en vul aan met de mousserende wijn. Roer eventjes en garneer met wat muntblaadjes. Verfrissende cocktail met een beetje spice!

Vlierbloesem cocktail

  • Vlierbloesem likeur
  • Mousserende wijn
  • Citroenschijfje
  • Takje rozemarijn
  • Blauwe besjes

Vul het glas met 25 ml vlierbloesem likeur. Voeg het citroen schijfje en de mousserende wijn toe. Garneer met een takje rozemarijn en wat blauwe besjes. Een feestelijk begin van elke avond!

Glühwein

  • 1 sinaasappel
  • 1 fles rode wijn
  • 3 eetlepels honing
  • 5 kruidnagels
  • 3 steranijs
  • 2 kaneelstokjes

Snijd de sinaasappel in partjes en breek de kaneelstokjes door midden. Giet de wijn in een ruime pan. Voeg de partjes, kruidnagels, kaneel en sterrenanijs bij de wijn. Verwarm het mengsel zachtjes (let op! Niet laten koken, want dan verdampt de alcohol). Laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken, langer kan natuurlijk altijd. Zeef de glühwein en roer er honing naar smaak door.

Toasted Spice Chardonnay

  • 4 kaneelstokjes
  • 3 steranijs
  • 3 eetlepels honing
  • 1 citroen
  • 1 fles Chardonnay

Snijd de citroen in partjes. Giet de wijn in een ruime pan. Voeg de partjes, kaneel en sterrenanijs bij de wijn. Verwarm het mengsel zachtjes (let op! Niet laten koken, want dan verdampt de alcohol). Laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken, langer kan natuurlijk altijd. Zeef de wijn en roer er honing naar smaak door. Net even anders dan de klassieke glühwein en onze favoriet voor deze winter!

Warme choco met.. wijn!

  • 360 ml melk
  • 240 ml rode wijn
  • 55 gram chocolade
  • Flinke dot slagroom
  • Optie: kaneel

Verwarm de melk met chocolade in een pannetje om matig vuur. Roer tot alle chocolade is gesmolten en voeg dan de rode wijn toe. Roer tot alles goed gemengd is en serveer met een flinke dot slagroom!

Mimosa

  • 60 ml mousserende wijn
  • 60 ml verse sinaasappel

Schenk de sinaasappelsap in een champagneflûte en vul met de mousserende wijn. Roer de cocktail voorzichtig door en genieten maar!

Naar boven