Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Bij de borrel past een mooi glas wijn met natuurlijk net zulke lekkere hapjes. Wat er op tafel staat is wel belangrijk voor de keuze van de wijn. Er is natuurlijk niets mis mee om meerdere wijnen bij de borrel te serveren zodat gasten hun eigen keuze kunnen maken, maar de volgende tips zijn wellicht handig voor het volgende borrelmoment. 

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 13.422 reviews

Wijn en borrelhapjes combineren

Charcuterie

Rode wijn, zoals Sangiovese, een Beaujolais wijn of Cabernet Franc

Chorizo

Volle rode wijn, zoals RiojaRibera del Duero, Toro, Cahors wijn of Rhône wijn

Noten

Droge witte wijn

Olijven

Kruidige rode wijn, zoals Barbera, Beaujolais of Cabernet Franc

Paté

Zoete witte wijn, zoals Sauternes of Moscato, of een dessertwijn als Port en PX sherry

Rauwe ham

Rode wijn, zoals Sangiovese, Beaujolais of Cabernet Franc. Of een witte Rioja of Godello

Tapas

Rode wijn, zoals Rioja Crianza of een Tempranillo uit een ander gebied

Wijn en borrelhapjes

Charcuterie en wijn

Een populair borrelgerecht is de charcuterie. Een schaal of mooie houten plank met allerlei soorten rauwe ham, salami en andere vleeswaren. Een rode wijn past goed bij de verschillende vleeswaren. Wanneer vlees met rode wijn wordt gecombineerd, worden de tannines in de wijn door de eiwitten in het vlees verzacht. Witte wijn kan ook, vooral bij rauwe ham. Dan past een witte Rioja bijvoorbeeld ook erg goed, net als een Godello of natuurlijk een glas Sherry. Wanneer er ook chorizo op de borrelplank ligt, dan is een volle rode wijn de beste keuze. Een Spaanse rode wijn voor bij deze Spaanse worst is een erg goede combinatie.

Olijven en wijn

Er bestaan verschillende soorten olijven en bij elke soort past weer een andere wijn. Zo zijn zwarte olijven hartiger van smaak dan groene olijven, die zijn wat zuriger. Een mooie Italiaanse Sangiovese smaakt heerlijk bij een schaaltje zwarte olijven, net als een rode wijn uit het zuiden van Frankrijk of een kruidige wijn uit de Rhône. Bij groene olijven past een wijn met een licht zuurtje en dus kan een Sangiovese daar ook goed bij.

Paté en wijn

Een mooie rode wijn, bijvoorbeeld een Franse wijnSpaanse wijnItaliaanse wijn of Portugese wijn past heel goed bij paté, maar er zijn ook mooie combinaties te vinden in de zoete hoek. Een zoete witte wijn zoals een Sauternes, Moscato of een glas Port of Pedro Ximinéz.

Wijn en kaas combineren?