Welke wijn bij de barbecue?

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 10-08-2020
Delen
Wijn bij de barbecue
Wijn bij de barbecue

Of het nu gaat om een zomer- of winterbarbecue, er past altijd wel een goed glas wijn bij. De vraag is alleen welke wijn daar dan het best bij past, want vaak gaat het om een uitgebreid scala aan smaken door de verschillende vlees, vis en vegetarische gerechten.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 12.706 reviews

De wijn die bij alles past

Om al die verschillende smaken aan te kunnen is het handig om een allemansvriend op tafel te zetten. Het hoeft zeker geen lichte wijn te zijn. Bij een barbecue gaat het vaak om wat sterkere smaken, rokerige aroma’s, kruiden en marinades. Er mag dan ook best wel een stoere wijn naast gezet worden. Een rode Rhône wijn van Grenache, Syrah en Mourvèdre, een mooie Argentijnse rode wijn of juist een fruitige en iets frisse rode Beaujolais. Het kan allemaal.

Rosé wijn bij de barbecue

Ook rosé is een uitstekende optie. Een diepgekleurde, droge rosé heeft vaak genoeg power en smaak om alle smaken die bij een barbecue komen kijken aan te kunnen. Toch kan een lichte rosé ook heerlijk zijn om tussendoor te drinken. Juist om even bij al die krachtige smaken weg te gaan.

Rode en witte wijn

Het is niet zo dat rode wijn alleen bij vlees kan en witte wijn bij vis. Een rode, licht gekoelde Pinot Noir is bijvoorbeeld een goede match met een stuk zalmfilet van de barbecue. En kipgerechten, of ander gevogelte, kunnen weer heel lekker zijn met een volle witte Chardonnay.