Wijn bestellen

De wijnwereld is immens en behoorlijk complex, maar daarom des te interessanter. Of het nu gaat om rode wijn, witte wijn, rosé wijn of mousserende wijn, er is voor ieder wel wat wils. Bekijk het assortiment van de Wijnbeurs.

wijn bestellen



Wijnen

Er zijn verschillende wijnen op de wereld. Niet alleen wat betreft druiven, maar ook zeker wat betreft smaak onderling. Met duizenden druivenrassen over de hele wereld is het vrijwel onmogelijk om elke wijn te proeven. En dan ligt het er ook nog maar net aan waar de druiven groeien, welk klimaat er heerst, wanneer er geoogst wordt en wat de wijnmaker met het druivensap doet tijdens het vinificatieproces en de opvoeding van de wijn. Het zijn allemaal factoren die bijdragen aan de uiteindelijke smaak van de wijn die u in het glas krijgt.

Wijnsoorten

Zoals gezegd zijn er verschillende wijnsoorten. Niet alleen zijn wijnen onder te verdelen in kleur, zoals wit, rood en rosé, maar ook in land, smaak, zoet en droog. Zoete wijnen zijn over het algemeen wit, maar er bestaat ook zoete rode wijn. Dat zijn vaak wijnen die niet zo zeer heel veel restsuiker hebben, vaak wel wat hoger dan een droge wijn, maar wel zoet over kunnen komen. Dit kan komen door zwoel, zondoorstoofd fruit wat voorkomt bij wijnen uit warme gebieden. Puglia in Italië is zo’n gebied waar de rode wijnen vaak een zwoel zoetig tintje hebben.

Elke wijn begint met suiker, want zonder suiker geen alcohol. Tijdens het vinificatieproces worden de suikers in het sap omgezet in alcohol. Wanneer alle suikers zijn omgezet blijft er een droge wijn over.

Wijnlanden

Bijna overal ter wereld wordt wel wijn gemaakt. Grofweg verdelen we de wijnwereld in twee delen: de oude wereld en de nieuwe wereld. Onder de oude wereld verstaan we de klassieke wijnlanden die we in Europa vinden. Denk aan Franse wijn, Spaanse wijn, Italiaanse wijn, Griekse wijn, Duitse wijn, Portugese wijn, Oostenrijkse wijn en ook Nederlandse wijn. Bij de nieuwe wereld moeten we denken aan Amerikaanse wijn, Argentijnse wijn, Nieuw-Zeelandse wijn, Australische wijn, Zuid-Afrikaanse wijn en Chileense wijn.

Wijn aanbieding

Bij de Wijnbeurs hebben we veel wijnen in ons assortiment, maar ook mooie wijnaanbiedingen. Zo zijn er in elke categorie wel wijnen te vinden voor een mooie prijs zodat het ook nog prettig is voor uw portemonnee. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze Champagne aanbiedingen, rode wijn aanbiedingen, witte wijn aanbiedingen, rosé aanbiedingen, Port aanbiedingen, Sauvignon Blanc aanbiedingen, Chardonnay aanbiedingen of Barolo aanbiedingen.

Wijn kopen

Wijn kopen kan bij de Wijnbeurs. Met onze service van vandaag besteld en morgen in huis, kunt u makkelijk en snel uw wijnen in huis halen. Op onze site vindt u ons uitgebreide assortiment. U kunt onder meer zoeken op kleur, land, druivenras en smaakprofiel. Bij elke wijn staat een korte proefnotitie zodat u kunt zien welke wijn u kunt verwachten. Naast een proefnotitie vindt u ook overige specificaties zoals bewaaradvies, serveertemperatuur en wijn en spijs advies.

Barolo bestellen

  • Voor 16:00 uur besteld, morgen al in huis
  • Altijd blind geproefd
  • 100 % proefgarantie
  • Alle rode wijnen met zorg geselecteerd
  • Gratis retour sturen
  • De laagste prijzen voor rode wijn
Naar boven