Kaasfondue en wijn

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Witte wijn

En dan is natuurlijk de vraag: rood of wit? De lekkerste wijn bij kaasfondue is toch echt frisse en knisperend witte wijn. Dit geldt voor het bereiden van de kaasfondue, maar ook als u graag een glas wijn naast de fondue drinkt. Denk aan Muscadet, Sauvignon BlancChablis, droge Elzas (Pinot Blanc of Riesling), of Grüner Veltliner. Een mooie tegenhanger door de frisse zuren voor de relatief zware maaltijd. Boterige wijnen zoals houtgerijpte Chardonnay of mousserende wijnen als Cava en Prosecco kunt u het beste vermijden.

Rode wijn

Wilt u toch echt liever rode wijn bij de kaasfondue of op zoek naar een vervanger voor witte wijn? Drink het dan alleen erbij en meng geen rode wijn door de fondue. Schenk ook geen krachtige rode wijnen met veel tannines, want deze zijn te overheersend in combinatie met de fondue. Ga eens voor een licht en fruitige rode wijn. Denk aan Gamay uit Beaujolais of een Pinot Noir uit Bourgogne. Verrassend lekker!

Welke kaas?

Vaak vormt Emmentaler of Gruyere de basis van de kaasfondue. Deze kunt u eventueel aanvullen met gorgonzola, geitenkaas, camembert, oude of jong belegen kaas. Een andere handige tip is dat de kaas het beste matcht met een wijn uit de regio. Zo past Zwitserse kaasfondue uitstekend bij Zwitserse, Oostenrijkse of Duitse wijn. Kiest u als basis een Franse kaas? Ga dan ook voor een Franse wijn.

Naar boven