Welke Chardonnay is lekker?
Welke Chardonnay lekker is, ligt er maar net aan waar iemand van houdt. Chardonnay is niet alleen een wijn die vol en rond is met aroma’s van boter, vanille en houttonen. Chardonnay kan ook fris zijn en zelfs mineraal. Alleen al in de Bourgogne, waar Chardonnay het druivenras voor witte wijn is, zijn de verschillen tussen de appellations groot.

Lekkerste Chardonnay
Een Chablis is gemaakt van Chardonnay. De wijn is soepel, kent eigenlijk geen houtaroma’s en heeft een hogere zuurgraad dan andere wijnen van Chardonnay. De wijn is dus een stuk frisser dan de wijnen iets verderop in de Bourgogne. Daar wordt een groot deel van de wijnen wel op eiken gerijpt. In Californië vinden we ook veel op eiken gerijpte, boterachtige wijnen van Chardonnay met het welbekende ‘vetje’. Wat u de lekkerste Chardonnay vindt, dat ligt aan uw eigen smaak. Er is geen goed of fout wanneer het gaat om de persoonlijke wijnkeuze.
Waar is Chardonnay lekker bij?
De ultieme combinatie met Chardonnay is kip. Het maakt bijna niet uit welke Chardonnay u pakt en hoe de kip is bereid, het is vrijwel altijd wel een match. Bij een mals stukje gefrituurde kip met een pikant beslag, zoals in de stijl van southern fried chicken, past een wat rijpe en volle Chardonnay beter dan een lichte en frisse stijl. Zo’n frissere Chardonnay gaat dan weer goed samen met een kipsalade, clubsandwich, gepocheerde eieren, maar ook bij witvis of een vispastei. Er zijn zoveel combinaties te maken die heerlijk zijn. Wijn kiezen bij een gerecht kan nog een hele opgave zijn aangezien er zoveel wijnen en gerechten zijn om uit te kiezen. Het is dan makkelijk om het spoor compleet bijster te raken en te verzanden in de veilige opties. Mocht u de volgende keer twijfelen over welke wijn er bij welk gerecht past? Neem dan een kijkje op onze pagina over wijn en gerechten combineren.