Viña Barbara Tempranillo Valencia
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasTempranillo
- HerkomstSpanje, Valencia
- Altijd blind geproefd.
- Gratis retourneren.
Een vloeibare Mon Chéri-kersenbonbon met power
-
Gegrild vlees
-
Gebraden vlees
-
Manchego
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Tempranillo |
Regio | Valencia |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2023 |
Alcoholgehalte | 13.5 % |
Houtrijping | 6 maanden |
Classificatie | DO Valencia |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2029 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8412276286125 |
Artikelnummer | K204998 |
Ingrediënten | Click here |
Awards | |
De Tempranillo is een blauwe druif die vooral bekendstaat als de ruggengraat van Spaanse topwijnen. De naam komt van temprano, wat "vroeg" betekent, verwijzend naar de vroege rijping van de druif. Tempranillo geeft wijnen met een diepe kleur, zachte tannines en aroma’s van rood fruit, tabak, leer en vanille, zeker na rijping op eikenhout. De druif gedijt goed in koelere, hoger gelegen wijngaarden en levert elegante wijnen op die goed kunnen ouderen.
Valencia
Tempranillo uit Valencia is minder bekend dan die uit Rioja of Ribera del Duero, maar biedt verrassende kwaliteit en karakter. In het warme mediterrane klimaat van Valencia rijpt de Tempranillo volledig, wat resulteert in wijnen met rijpe, zwoele fruittonen. Hoewel de regio vooral bekend staat om fruitige, jonge wijnen, zijn er ook producenten die Tempranillo op eikenhout rijpen, wat zorgt voor extra lagen van vanille, specerijen en structuur.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD