• Villa-Fura-Amarone-della-Valpolicella
2013 | Italië, Veneto

Villa Fura Amarone della Valpolicella

Dat mooie Amarone niet duur hoeft te zijn, bewijst de 2013 Amarone della Valpolicella van Villa Fura met 18/20 Wijnbeurs punten. Rijk en vol van smaak boordevol vijg, rozijn en romige chocolademousse.

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivensoort
    Corvina, Rondinella
  • herkomst
    Italië, Veneto
25,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Volgens gebruik gemaakt van gedroogde druiven

Medium roodzwart. Interessante neus van zwart bosfruit, zwoele rode kers, gerookte ham, kirsch, vijg en lekkere Mon Chérie pralines. De smaak is mooi open, mals en sappig met ladingen zoete kirsch, vijg, rozijntjes en mousse au chocolat. Klassieke zalvend rijke Amarone met breed smaakpalet. 18 maanden gerijpt op Franse en Amerikaanse eiken vaten. 60% Corvina, 30% Rondinella, 10% Corvinone. 15% alc. Nu van genieten tot 2025.
Specificaties
Art.nr.613403
Jaargang2013
LandItalië
RegioVeneto
DruivensoortCorvina, Rondinella
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
AfsluitingKurk
Alcoholgehalte15.00 %
Serveertemperatuur17
WijnsoortRode Wijn
EAN-nummer8034108570693
Op dronk tot2025
AllergenenBevat Sulfieten
ClassificatieDOCG Amarone della Valpolicella
awards
  • Villa-Fura-Amarone-della-Valpolicella
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
"Klassieke zalvend rijke Amarone met breed smaakpalet"

Amarone heet voluit Amarone della Valpolicella en is altijd een blend van de druiven Corvina, Corvinone, Molinara en Rondinella. Slechts enkele andere druivenrassen zijn in zeer beperkte percentages toegestaan. Ondanks de grote verschillen in bodems in Valpolicella heeft Amarone wijn altijd een donkere kleur, fruitige en vrij zoete indruk en is vol van smaak. Dit komt door een hoger restsuikergehalte, maar ook door de hoge percentages alcohol en glycerol.‘ De druiven voor Amarone worden geplukt in de laatste tien dagen van september en de eerste week van oktober. Hele en gezonde trossen drogen vervolgens in grote schuren, een proces dat appassimento wordt genoemd. Het is van groot belang is dat de druiven gezond blijven en niet door rot worden aangetast. Daarom wordt de luchtcirculatie in deze schuren zeer goed in de gaten gehouden en is er een constante controle op schimmels en rot. De trossen liggen soms tot wel vier maanden te drogen op houten of plastic stellingen, op bamboe-matten of hangend aan hanebalken. Na het drogen volgt het persen en de vergisting, die op verschillende manieren kan plaatsvinden. Rijping gebeurt vervolgens op grote vaten van Slavonisch eiken of op Franse barriques.‘ 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven