Een uitstekende Chardonnay Reserva met een goede balans tussen fruit en frisheid én ook nog eens gestoken in een nieuw jasje. Met deze nieuwe chique look is het niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen.
Gemaakt op de steile hellingen van de Moezel: een sappige Pinot Blanc die zijn rijkdom dankt aan zijn gedeeltelijke vatrijping van 6 maanden en zijn mineraliteit aan de bijzondere leisteenbodems.
Rías Baixas is hét kwaliteitsgebied voor frisdroge Albariño's en daar is deze bekroonde witte wijn het perfecte voorbeeld van: verfrissend, licht ziltig en bomvol fruit.
Deze Belgische wijn geeft nu al een grote belofte af met zijn krachtige en stevige smaak vol zwart fruit, vanille en rokerig eiken. 24 maanden gerijpt op eiken.
Een karaktervolle Chianti boordevol charme: sappig, zacht én ook stevig van smaak vol fruit, Italiaanse kruiden en chocola. Smaakt fantastisch bij Italiaanse gerechten.
Deze Touriga Franca is een graag geziene gast bij het diner dankzij zijn gelaagde en krachtige karakter vol impressies van zoet fruit en chocola. 90/100 punten van Wine Enthusiast.
Een uitstekende Côtes de Castillon Bordeaux waarbij de kruiden à la Saint-Émilion, het getoast eiken en rijpe zoete fruit perfect samensmelten. 17,5/20 punten!
Probeer een expressief glas van een Griekse oerdruif Savatiano die werd geplukt van 70 jaar oude stokken. Mineralig, opwekkend fris en heerlijk bij schaal- schelp- en visgerechten!
We wisten de hand te leggen op een schaarse 100% Sangioveto parel van het huis Aquabona die kracht en finesse combineert. Met 18+/20 proefpanelpunten beoordeeld.
Met zijn sappige en romige smaak vol kersenfruit, cassis en frisse tonen is de Carmenère Reserva van tophuis Casas del Toqui geïnspireerd op de beroemde Bordeaux stijl.
Met zijn rijke en krachtige smaak vol zoete donkere kersen is de Carmenère Gran Reserva van tophuis Casas del Toqui heerlijk om te schrenken bij lamskoteletjes of pulled pork!
Witte Bourgogne duur? Dit is de betaalbare oplossing: een zeldzaam mooie en gelimiteerde wijn vol roomboter en met de rijkdom en charme van grote witte Bourgognes.
De lekkerste borrelwijn komt nu rechtstreeks van Sicilië. Waar uitbundige zonneschijn en vulkanische bodems het ultieme terroir vormen voor deze voortreffelijke Inzolia.
Een weelderige, satijnzachte fruitexplosie uit een topjaar. Bekroond met 98/99 punten van Luca Maroni. Gemaakt van inheemse druiven vol zoete zwarte kersen, bosbes en aardbei.
Uit de blinde proeverij van een reeks Spaanse Merlots was dit dé overtuigende winnaar. Romig en vol zwoele donkere bosvruchten. Met afstand de Best Buy Merlot uit Spanje.
De druif Assyrtiko is het visitekaartje van Griekenland en hier is het bewijs: krachtig en fris vol fruit, toast en met de typerende Griekse vulkanische crunch. Fenomenaal mooi: 19/20 punten!
Wijn is gemaakt van druiven, maar niet alle wijn is per definitie geschikt voor veganisten. Wat maakt een vegan wijn dan vegan? Het gaat in de meeste gevallen om de traditionele klaringsmiddelen die worden gebruikt, die niet geschikt zijn voor veganisten. Klaringsmiddelen worden gebruikt om de wijn helder te krijgen. Veel wijnmakers gebruiken middelen op basis van dierlijke producten als ei, vis of melk. Deze stoffen binden zich aan de deeltjes die na de vinificatie nog in de wijn zitten. Daarna wordt dit er weer uitgefilterd en is de wijn helder. Maar steeds meer wijnmakers gaan over op plantaardige producten om dit voor elkaar te krijgen, zoals bentoniet (een vorm van klei).