Een mooi gerijpte Rhône uit een rijk jaar met
Ventoux-fraîcheur. Niet te zwaar, maar toch rijk van smaak. Door het proefpanel bekroond met 17,5/20 punten!
Met zijn sappige en romige smaak vol kersenfruit, cassis en frisse tonen is de Carmenère Reserva van tophuis Casas del Toqui geïnspireerd op de beroemde Bordeaux stijl.
Deze loepzuivere witte Bourgogne is kenmerkend door zijn mineralige Pouilly-Fuissé-stijl. De wijn is geconcentreerd en sappig van smaak, boordevol fris geel fruit.
Een verleidelijke Pinot Noir van het beroemde huis Doudet-Naudin met een verfijnde en romige smaak vol kersen, cassis, toast én met Bourgondische finesse.
Deze rijke Saint-Émilion Grand Cru bewijst dat 2020 voor Bordeaux een groots jaar was: krachtig en rijk van smaak met romig rijp kersenfruit en een fluweelzachte textuur.
Deze Sauvignon Blanc is uitstekend in balans en zit vol fris tropisch fruit. Heerlijk om zo van te genieten of met gegrilde garnalen. Bekroond met 18/20 proefpanelpunten!
Deze wijn kreeg niet voor niets 5-sterren van wijnschrijver Huon Hooke, want deze Griekse witte wijn is indrukwekkend en enorm verfrissend. Proef het zelf maar!
Deze Touriga Franca is een graag geziene gast bij het diner dankzij zijn gelaagde en krachtige karakter vol impressies van zoet fruit en chocola. 90/100 punten van Wine Enthusiast.
Met zijn rijke en krachtige smaak vol zoete donkere kersen is de Carmenère Gran Reserva van tophuis Casas del Toqui heerlijk om te schrenken bij lamskoteletjes of pulled pork!
De perfecte metgezel bij het diner: deze Griekse wijn combineert de body en grip van Cabernet en het zwoele fruit van de inheemse Agiorgitiko. Goud én 97/100 punten.
Je moet van goede huize komen om te wedijveren met de Verdejo's uit Rueda. Maar door zijn rijke fruit en verkwikkend frisse karakter kan deze Verdejo dat met gemak aan.
De verfrissende en rijk gefruite rosé is buitengewoon goed en wordt ook wel de 'Whispering Angel' van Nieuw-Zeeland wordt genoemd. 2x bekroond met goud!
Probeer een expressief glas van een Griekse oerdruif Savatiano die werd geplukt van 70 jaar oude stokken. Mineralig, opwekkend fris en heerlijk bij schaal- schelp- en visgerechten!
Een Pauillac om al direct van te genieten: prachtig ontwikkeld in een klassieke stijl met een typerend zilt/zoet karakter, cranberry's, ceder en vanille. Beoordeeld met 18/20 punten!
Deze Belgische wijn geeft nu al een grote belofte af met zijn krachtige en stevige smaak vol zwart fruit, vanille en rokerig eiken. 24 maanden gerijpt op eiken.
Opwindend Siciliaans van de inheemse Carricante-druif. Een wijnavontuur in je glas. Vol karakter met een exotische twist die je telkens weer laat verlangen naar meer.
Trakteer jezelf op deze bijzondere Nero d'Avola-Syrah. Gemaakt volgens de kostbare Appassimento methode, waarbij de druiven worden ingedroogd voor extra smaak.
Wijn is gemaakt van druiven, maar niet alle wijn is per definitie geschikt voor veganisten. Wat maakt een vegan wijn dan vegan? Het gaat in de meeste gevallen om de traditionele klaringsmiddelen die worden gebruikt, die niet geschikt zijn voor veganisten. Klaringsmiddelen worden gebruikt om de wijn helder te krijgen. Veel wijnmakers gebruiken middelen op basis van dierlijke producten als ei, vis of melk. Deze stoffen binden zich aan de deeltjes die na de vinificatie nog in de wijn zitten. Daarna wordt dit er weer uitgefilterd en is de wijn helder. Maar steeds meer wijnmakers gaan over op plantaardige producten om dit voor elkaar te krijgen, zoals bentoniet (een vorm van klei).