Complexe, houtgerijpte Super Piemontees met stevige Barolo Bravour en een lange vatrijping. Een krachtige dinerwijn in Barolo Riserva stijl vol aardse truffelspecerijen.
Een exotisch frisse witte wijn van de zeldzame inheemse Carricante druif vol licht exotisch fruit en crunchy mineralen dankzij de vulkanische flanken van de Etna.
Het toonbeeld van elegantie: een loepzuivere en mineraalrijke Pouilly-Fumé vol knapperig fris fruit. Scoorde op de proeftafel maar liefst 18,5/20 punten!
Deze aromatische Prosecco met grip werd terecht bekroond met goud. Na de rijpe aanzet van knapperige appel en peer volgt een sprankelende en frisdroge finale.
Deze internationaal onderscheiden producent komt wederom met een dijk van een Rioja Reserva. Boterzacht en rijk van smaak. Bekroond met 96/100 Decanter punten!
De bekende familie Tinazzi investeerde in goed gelegen wijngaarden in Puglia en Sicilië om een originele en krachtige dinerwijn te maken vol bosfruit, vanille, chocolade. Met succes: 18+/20 punten!
100% Cabernet Sauvignon is zeldzaam, maar we vonden er één in Zuid-Frankrijk met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: fruitig, rijk en soepel vol zwarte bessen. Een smaakvolle verrassing!
In Rueda maken ze de lekkerste Verdejo's. Daar is deze wijn het perfecte voorbeeld van: intens, fris en geconcentreerd vol rijke fruitweelde. 19/20 punten!
Een verleidelijke Pinot Noir van het beroemde huis Doudet-Naudin met een verfijnde en romige smaak vol kersen, cassis, toast én met Bourgondische finesse.
Een soepele rode wijn van Sicilië, gemaakt van de zeldzame inheemse Nerello Cappucio druif. Rijk van smaak vol bosfruit zonder zwaar te worden en perfect om licht te koelen.
Deze romige top Garnacha heeft het allemaal: intens rijk fruit dankzij de 54 jaar oude stokken en impressies van zwoele kruiden, walnoot, vanille en ceder. 92/100 punten!
Deze indrukwekkend mooie Rioja Gran Reserva is bekroond met 91+/100 punten, niet meer dan terecht dankzij zijn krachtige smaak en de lang nazinderende finale.
Voor Monbellezio zoeken we elk jaar naar een knapperig frisse en fruitige witte wijn met minerale impressies. En die vonden we op Sicilië met Grecanico als succesdruif.
Wijn maken aan de voet van het Andes gebergte: een uitdaging, maar het resultaat mag er zijn. Door de ligging is deze Reserva namelijk heerlijk fris en zuiver vol exotisch fruit.
Een feestje in het glas: de loepzuivere, sprankelende en vegan Cava met citrusfruit, een lichte ziltigheid en een vleugje brioche. De wijnpers was enthousiast: goud én 90 punten.
Deze gigant van een Chassagne-Montrachet is met goud bekroond. Krachtig en breed van smaak met geel fruit, honing en toast. Deze witte wijn heeft prachtige zuren en een majestueuze finale.
Wijn is gemaakt van druiven, maar niet alle wijn is per definitie geschikt voor veganisten. Wat maakt een vegan wijn dan vegan? Het gaat in de meeste gevallen om de traditionele klaringsmiddelen die worden gebruikt, die niet geschikt zijn voor veganisten. Klaringsmiddelen worden gebruikt om de wijn helder te krijgen. Veel wijnmakers gebruiken middelen op basis van dierlijke producten als ei, vis of melk. Deze stoffen binden zich aan de deeltjes die na de vinificatie nog in de wijn zitten. Daarna wordt dit er weer uitgefilterd en is de wijn helder. Maar steeds meer wijnmakers gaan over op plantaardige producten om dit voor elkaar te krijgen, zoals bentoniet (een vorm van klei).