Een sensationeel mooie en romige krachtpatser met de fruitrijkdom van Châteauneuf en de romige zoetweelde van Amarone. Gemaakt van de zeer zeldzame Susumaniello druif die alleen in Puglia staat aangeplant. 18,5/20 Wijnbeurs punten.
Een stevige Barbera d'Asti Superiore vol 'Grand Cru' waardige rijkdom: vol kersenbonbons, truffels en een zijdezachte diepgang. Bekroond met goud en 18/20 punten!
Als liefhebber leende Victoria haar naam aan de mooiste Bourgondische Chardonnay van de oogst: rijk van smaak vol rijp fruit en een vleug getoast eiken. Bekroond met goud!
Een exotisch frisse witte wijn van de zeldzame inheemse Carricante druif vol licht exotisch fruit en crunchy mineralen dankzij de vulkanische flanken van de Etna.
Proef dé witte specialiteit van Piemonte: fris van smaak vol citrus, een vleugje venkel en minerale impressies. Maakt zijn reputatie als 'witte Barolo' waar met 18/20 punten.
Deze top Garnacha werd op 800 tot 1000 m hoogte gemaakt van oude stokken. Daarom bijzonder fris, krachtig en gelaagd vol fruit, mokka en rokerig eikenhout. 92 punten!
Een verkwikkend rijke en fruitige Rosado van topproducent Olarra waar het sappige bosfruit het glas uitstuift. Een koele dorstlesser én uitstekende begeleider van vis en salades.
Al bij het openen stuift het fruit van deze Pinot Grigio de fles uit. En de smaak is verkwikkend fris met body en mineralen. Om van te genieten bij alles uit de zee!
Maakt een bewonderende knipoog naar de fameuze Chardonnay van Bernardus met impressies van roomboter: één van de meest geschonken Chardonnays in sterrenrestaurants.
Deze Grüner Veltliner bewijst met 18/20 punten dat het tophuis Setzer elk jaar weer excelleert. Rijk en fris met een peperige crunch, krokant, fruit en een licht ziltige afdronk.
Je moet van goede huize komen om te wedijveren met de Verdejo's uit Rueda. Maar door zijn rijke fruit en verkwikkend frisse karakter kan deze Verdejo dat met gemak aan.
Uit handen van topproducent Olarra: een loepzuivere Spaanse Sauvignon Blanc vol impressies van appel en exotisch fruit. Een ware verfrissing in uw glas.
Alleen de beste vaten (Prima Botte) werden geselecteerd voor deze rijk gefruite, romige én bekroonde Primitivo vol kersen, bosbessen, pruimen en een vleugje toast.
Deze cuvée wordt alleen in de beste jaren gemaakt van laat geoogste trossen die door hun lange hangtijd zijn ingedroogd. Met als resultaat een ongekend rijke wijn met 99/99 Maroni punten.
Veelvuldig geprezen door de wijnpers en met zijn geconcentreerde en bijzonder frisse smaak vol fruit en mineralen is dit wellicht de beste Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc.
Bij uitstek geschikt als dinerwijn voor bij een stuk gebraden vlees: complex, krachtig en zacht van smaak vol fruit, zwarte peper en toast. Gemaakt in de stijl van Châteauneuf.
Al vanaf de eerste slok waren we verkocht: de soepele en zachte smaak vol sappige kersen, frambozen en pruimen is wat deze Sangiovese zo lekker maakt. Uiteraard perfect bij de Italiaanse keuken.
Deze Côtes du Rhône oogstte veel lof in Lyon en werd met goud bekroond. Terecht met zijn krachtige, rijke en romige smaak vol zoete donkere kersen en Provençaalse kruiden.
100% Cabernet Sauvignon is zeldzaam, maar we vonden er één in Zuid-Frankrijk met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: fruitig, rijk en soepel vol zwarte bessen. Een smaakvolle verrassing!
De verleidelijk zwoele Negroamaro doet zijn naam 'grande bellezza' (grote schoonheid) eer aan. Gemaakt van de mooiste paarszwarte druiven en sappig en soepel vol aardbeien, kersen en chocola.
Wijn is gemaakt van druiven, maar niet alle wijn is per definitie geschikt voor veganisten. Wat maakt een vegan wijn dan vegan? Het gaat in de meeste gevallen om de traditionele klaringsmiddelen die worden gebruikt, die niet geschikt zijn voor veganisten. Klaringsmiddelen worden gebruikt om de wijn helder te krijgen. Veel wijnmakers gebruiken middelen op basis van dierlijke producten als ei, vis of melk. Deze stoffen binden zich aan de deeltjes die na de vinificatie nog in de wijn zitten. Daarna wordt dit er weer uitgefilterd en is de wijn helder. Maar steeds meer wijnmakers gaan over op plantaardige producten om dit voor elkaar te krijgen, zoals bentoniet (een vorm van klei).