Grand Cru Modellen Vatencollectief

Het Vatencollectief biedt u de kans om van 6 'Grand Cru' kwaliteitswijnen te genieten voor een uitzonderlijk lage prijs  (€ 6,99 - € 9,99 per fles).

Model 'Grand Cru Médoc'

Geselecteerd: 2018 Domaine Roselyne, Cabernet Sauvignon - Merlot, I.G.P. Pays d’Oc

Proefnotitie van het vat

Intens diep paars/rood. Breed aromatisch van geur vol zoete cassis, zwarte kersen en al een eerste romige houtluxe van mokka en cacao. Goed stevig en vol van smaak met dikke vleeskersen, zwarte  bessen, pruim en vanille. Met een krachtige, solide textuur. Een uitbundig gefruite Cabernet met een weelderig rijke ‘Grand Cru’ potentie. De finale blend wordt waarschijnlijk: 70% Cabernet Sauvignon en 30% Merlot. 14% alc. Drinken vanaf 2020. Oplegbaar tot 2029.

Prijs: € 8,89 per fles.

Grand Cru Model Vatencollectief Médoc

Model 'Grand Cru Saint-Emilion/Pomerol'

Geselecteerd: 2018 Domaine St-Estève, Merlot – Cabernet Sauvignon, I.G.P. Pays d’Oc, Frankrijk

Proefnotitie van het vat

Diep purperzwart. Met geurige bramen en al veel mollig Merlot-fruit in de neus.  En die onmiskenbare luxe van romige Grand Cru luxe in de vorm van mokka, espresso, vanille en karamel. Krachtig, intens en romig van smaak. Vol druivige aroma’s, uiteraard nu nog wat gebald en rul. Maar dat zal na verloop van tijd gaan versmelten met de vanille van eiken. De komende maanden lagering op vat zal de rijkdom aan kruidig eiken en de lengte van de wijn nog verder doen toenemen. Krachtige, mollige luxe Merlot met body en lengte. De finale assemblage wordt waarschijnlijk: 70% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon. 13,5% alc. Drinken vanaf 2020. Oplegbaar tot 2029.

Prijs: € 8,99 per fles.

Grand Cru Model Vatencollectief Saint-Emilion

Model 'Super Bourgogne'

Geselecteerd: 2018 Les Trois Rois, Pinot Noir, Cabernet en Merlot, I.G.P. Pays d’Oc, Frankrijk

Proefimpressie van het vat

Fonkelend diep purper/rood. Aantrekkelijke geur van bosaardbeitjes en frambozen met mint en vanille van het eiken. Mondvullend breed en stevig van smaak. Duidelijk Pinot Noir getypeerd, maar met meer bijtvlees en rondeur. Plus een toets eiken ter ondersteuning. Mineraalrijke Pinot Noir met de body van Cabernet en rondeur van merlot, die na zijn ‘Grand Cru opvoeding’ de ‘Super Bourgogne’ van vorig jaar naar de kroon zal steken. 40% Pinot Noir, 30% Cabernet en 30% Merlot. 13,5% alc. Drinken eind 2020. Oplegbaar tot 2028.

Prijs: € 9,19 per fles.

Grand Cru Model Vatencollectief Médoc

Model 'Grand Vin de Meursault'

Geselecteerd: 2018 Domaine des Trois Fontaines, Chardonnay, I.G.P. Pays d’Oc, Frankrijk

Proefimpressie van het vat 

Diep blinkend goud/geel. Bedwelmend rijk van geur vol aroma’s van citrus, perzik en hartige mineralen. Met een rokerige vleug vanille en ceder van het eiken. Majestueus rijk en Bourgondisch mineralig met alles er op en er aan. Krachtig, complex en lang. Een grote Chardonnay, waar menig Meursault producent van zou watertanden. 100% Chardonnay. 14% alc. Drinken vanaf eind 2019. Oplegbaar tot 2026.

Prijs: € 9,19 per fles.

Grand Cru Model Vatencollectief Meursault

Model 'Amarone'

Geselecteerd: 2018 Amabilo Rosso, Rosso Verona, I.G.T. Italië

Proefimpressie van het vat

Diep donkerrood met zwarte kern. Breedgeurig bouquet van zwarte bessen likeur, zoet donker fruit,  Italiaanse specerijen en al een snufje mokka van het eiken. Krachtig, vol en zachtromig van smaak, vol zoete bessen, kersen, bramen en pruimen met een toefje vanille. De kruidige aroma’s van volrijpe Sangiovese worden fraai aangevuld door de ingedroogde bessen rijkdom van de Cabernet Sauvignon.  Nu al heerlijk mollig en mildzoet van smaak met een lengte en complexiteit, die na nog eens 8 maanden vatrijping nog intenser gaat worden. Nu 60% Corvina en 40% Cabernet, maar de finale assemblage kan daar nog iets van afwijken. 14% alc. Drinken vanaf eind 2020. Oplegbaar tot 2032.

Prijs: € 9,69 per fles.

Grand Cru Model Vatencollectief Super Tuscan

Model 'Super Tuscan'

Geselecteerd: 2018 Gioiello Nero, Rosso Toscana I.G.T., Italië

Proefnotitie van het vat

Dik paarszwart met trage tranen aan het glas. Aantrekkelijke geur van zwarte bessen, getoast eiken, boerenstal en aardse specerijen. Krachtig, complex en mals van smaak.  Met al een heerlijke vleug mokka van het eiken. Stevig en lang op de afdronk.  De komende maanden zal de wijn op eiken nog meer aan complexiteit winnen en verder afronden. Complex rijke Toscaan met enorme potentie. Heeft nu al een minutenlange afdronk. De finale blend wordt waarschijnlijk: 45% Cabernet Sauvignon, 35% Sangiovese en 20% Merlot. 13,5 % alc. Drinken vanaf 2020. Oplegbaar tot 2030.

Prijs: € 9,49 per fles.

Grand Cru Model Vatencollectief Super Tuscan

De genoemde prijzen zijn inclusief btw en vatrijping. 

Naar boven