Voor het label Wijnbeurs BE zoeken wij voor onze locatie Hilversum een

Allround Marketeer m/v (24 - 32 uur)

Wij zijn de Wijnbeurs. Dé wijnwebwinkel en meer! Wij geloven in kwaliteit: wij moeten enthousiast worden van de wijn die in het glas zit. Daarom bezoeken we zelf wijnboeren en zoeken we daar zelf naar de meest interessante partijen wijn. We proeven de wijn en maken ter plaatse een voorselectie. Vervolgens worden de wijnen uit de voorselectie blind geproefd in onze proefkamer, voordat we ze importeren. Dit doen we al sinds 1976. Inderdaad: er wordt een rij glazen neergezet en geproefd op kwaliteit. Uiteraard wordt pas na het proeven bekend gemaakt welke fles bij welk glas hoort. Zo selecteren wij alleen de beste wijn, al meer dan 40 jaar. 
De Wijnbeurs heeft met zijn directe en eigenwijze benadering de wijnmarkt opengebroken. Dankzij ons kunnen meer dan 100.000 liefhebbers hun wijnen nu online bestellen. 

De Wijnbeurs is onderdeel van e-Luscious., een online retailer gespecialiseerd in wijn en koffie. 

Wie zoeken we? 
Om de markt in België verder te veroveren, zijn wij op zoek naar een Marketeer (24-32 uur): een daadkrachtige creatieveling die met offline marketing klanten naar de online winkel weet te leiden. Iemand die acquisitiecampagnes van A tot Z regelt, oog heeft voor detail, de klant blij wil maken en die graag het heft in eigen handen neemt. 

Als Marketeer:

 • Haal je klanten binnen die passen bij onze doelgroep.
 • Heb je contact met onze mediapartners.
 • Ben je het creatieve brein achter onze Acquisitie campagnes in België. 
 • Regel je jouw campagnes van A tot Z, inclusief aankondiging, voorraadbeheer en opmaak van de landingspagina. 
 • Heb je oog voor detail en zicht op het grotere geheel. 

Functiecriteria

We zijn natuurlijk vooral op zoek naar een Marketeer die qua karakter, motivatie en designvisie perfect bij ons past. 

Daarnaast is onze ideale kandidaat naar alle waarschijnlijkheid:

 • Een secuur werkende marketingspecialist, die zelfstandig campagnes kan voorbereiden op basis van zijn/haar eigen markt-, klant-, en productanalyses. Bekend zijn met de Belgische markt is hiervoor van groot belang.
 • Een communicatief sterk persoon, die de Belgische klant op de juiste manier weet mee te nemen in de wijnbeleving van Wijnbeurs. Het kunnen spreken en schrijven van de Nederlandse en Engelse taal is vanzelfsprekend en het kunnen begrijpen van de Franse taal een grote pre.
 • Organisatorisch sterk. Onze Marketeer schakelt op het juiste moment op het juiste niveau met designers, drukkers en collega’s en brengt de klantenservice tijdig op de hoogte van een nieuwe actie. 
 • Een wijnliefhebber die waardevolle nieuwe klanten weet binnen te halen. Door het gebruikmaken van Google Analytics wordt elke nieuwe campagne nog beter in de markt gezet.

Herken jij jezelf in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze nieuwe Marketeer kunnen zijn. 

Met wie en voor wie werk je?
Ons jonge en enthousiaste Offline Marketingteam bestaat nu uit 4 dames: drie Allround Marketeers en een Manager. Daarbij werk je nauw samen met de afdelingen Database Marketing en Customer Service. Je werkt vanuit een spiksplinternieuw kantoor in Hilversum, pal naast het station. In totaal werken er in Hilversum zo’n 40 medewerkers. Zij zijn actief voor de diverse labels van e-Luscious zoals Wijnvoordeel, de Wijnbeurs, Koffievoordeel en Léon Colaris. 

Ben jij al enthousiast geworden en ben je nieuwsgierig naar wat we jou allemaal te bieden hebben? Lees hieronder dan snel nog even verder over deze unieke functie. 

Wat doe je zoal tijdens een werkdag?

 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren en evalueren van diverse marketingcampagnes op het gebied van acquisitie. Je haalt nieuwe Belgische klanten binnen met doelgerichte marketingacties via dagbladen en tijdschriften.
 • Je regelt zaken met designers en onderhoudt contact met de drukker. 
 • Je brengt Customer Service tijdig op de hoogte van een nieuwe actie en zorgt er bovendien voor dat de wijnvoorraad op peil blijft. Je wilt immers niet dat jouw (nieuwe) klant ‘misgrijpt’. 
 • Je bent verantwoordelijk voor het opmaken van een landingspagina die bij de campagne hoort.
 • Elke wijn in jouw marketingcampagnes heb je zelf geproefd. Door jouw passie voor wijn ben jij niet alleen in staat de juiste informatie over de wijn te selecteren, maar weet je deze ook in een pakkende tekst te vatten. 
 • Je schakelt frequent met je Belgische collega Paul. Voornamelijk via telefoon en mail hebben jullie contact over onder andere de jaarplanning en de mediapartners. Ook treffen jullie elkaar met enige regelmaat wanneer Paul naar Nederland komt of jij een bezoek brengt aan België. Hiervoor kun je gebruik maken van de poolauto. 

Arbeidsvoorwaarden

Dit krijg je van ons:

 • Als Marketeer heb je alle ruimte, mogelijkheden en vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen. 
 • Je werkt voor de Wijnbeurs; het label dat de ambitie heeft om de allergrootste online wijnaanbieder van de Benelux (en daarbuiten) te worden. 
 • Een marktconform salaris.
 • Pensioenregeling waarvan de Wijnbeurs 2/3 betaalt.
 • Dagelijks een uitgebreide, gezamenlijke lunch, wekelijks een wijnproeverij, jaarlijks een teamuitje én een groot e-Luscious event inclusief overnachting. 
 • Een super toffe, open werkplek voor gezellige en inspirerende collega’s.  

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij dé online retailer gespecialiseerd in wijn en koffie? Heb jij de brains, design skills en drive die we zoeken? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als Marketeer. Dit kan via onderstaande button, dus het is snel voor elkaar. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van een Harver assessment en Validata. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Natascha Zoer (Consultant Effectus-HR) op telefoonnummer 06-12554213.

Naar boven