Two Rivers 'Tributary' Pinot Noir
Met zijn stevige en volle karakter doet deze Nieuw-Zeelandse Pinot Noir denken aan een grote Bourgogne wijn. Lekker sappig en zuiver van smaak vol rood fruit, kers, cassis en toast.
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivensoortPinot Noir
- herkomstNieuw-Zeeland, Marlborough
Vol bessig rood fruit
-
Lamshaas
-
Fazant
-
Charcuterie
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Nieuw-Zeeland |
Druivensoort | Pinot Noir |
Regio | Marlborough |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2017 |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Houtrijping | 11 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2024 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 9421901947859 |
Art.nr. | 680827 |

Bij Two Rivers draait het allemaal om vakmanschap. Hun missie is om de intense fruitsmaken van Marlborough te benutten en elegante Nieuw-Zeelandse wijn maken die puur en een weerspiegeling zijn van het terroir waar ze vandaan komen. En het is David Clouston die het allemaal mogelijk heeft gemaakt. Als kind groeide hij op in de Wairau en Awatere valleien waar zijn familie al vijf generaties lang aan landbouw deed. Daarna heeft hij jarenlang ervaring opgedaan over de hele wereld, waaronder in Amerika, Chili, Spanje en Frankrijk. Met deze inzichten over wijnmaaktechnieken en smaken, vestigde hij zich in 2004 opnieuw in zijn geboortestreek Marlborough om daar uitsluitend nog topwijnen te gaan maken. Het fruit dat hij voor zijn wijn gebruikt, mag alleen afkomstig zijn van de allerbeste percelen.
Two Rivers
De druiven van de 2017 Tributary Pinot Noir zijn afkomstig van de Brookby Hill wijngaard in de zuidelijke valleien. Ze zijn volledig met de hand geoogst en gedeeltelijk ontstengeld voordat ze 50% aan wilde gisting ondergingen. De Nieuw-Zeelandse rode wijn rijpte vervolgens 11 maanden in 25% nieuwe Franse eiken. De wijn werd niet geklaard of gefilterd.

"De druiven zijn afkomstig van de Two Rivers Brookby Hill wijngaard in de zuidelijke valleien van Marlborough en zijn handmatig geoogst van de dicht beplante wijnstokken. Ik gebruik graag hele trossen bij het maken van mijn wijnen van Pinot Noir. Ik heb dertig procent hele trossen toegevoegd tijdens de fermentatie om meer aroma's en structuur in de wijn te krijgen," aldus de trotse wijnmaker en eigenaar David Clouston.

Pinot Noir brengt prachtige wijn voort met soepele en zachte smaken volop aroma's van rood fruit. De druif voelt zich helemaal thuis in de Franse Bourgogne, maar doet het ook uitstekend in Nieuw-Zeeland. Hier ligt de nadruk meer op fruit en minder op aardse tonen. Heerlijk bij charcuterie of lamsvlees. Proef en ontdek uw favoriete stijl Pinot Noir.