Tintoralba Garnacha Tintorera Selection (Organic)
Goed gespierde topwijn van Tintoralba. Met de grootste zorg van volrijpe biologische Garnacha Tintorera druiven gemaakt. 14 maanden houtrijping geeft een romige luxe aan de wijn.
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasGarnacha Tintorera
- HerkomstSpanje, Castilla - La Mancha
Bijzonder glas Garnacha Tintorera met romige luxe
-
Biefstuk
-
Varkensgebraad
-
Lamsbout
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Garnacha Tintorera |
Regio | Castilla - La Mancha |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2016 |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Classificatie | DO Almansa |
Houtrijping | 14 maanden |
Serveertemperatuur | 18 °C |
Op dronk vanaf | 2018 |
Op dronk tot | 2023 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8437003341694 |
Art.nr. | 622386 |
awards | |

Deze topwijn van de bevlogen wijnmaker Pedro Sarríón is met de grootste zorg gemaakt. Afkomstig van slechts één klein perceel waar volledig rijpe druiven worden omgezet in een juweeltje van de Spaanse Mediterranée. De warmte van de regio is herkenbaar in de bijzonder stevige smaak van aardbei, vijg en cassis. 14 maanden lagering in nieuwe eiken vaten geeft een kruidige toets van vanille, drop, chocolade en kokos. En wijngaarden op 1000 meter boven zeeniveau zorgen voor een prettige frisse toets.
De Garnacha Tintorera is ook wel bekend als ‘Alicante Bouschet’ en is één van de weinige blauwe druiven met rood vruchtvlees. Wat zorgt voor een diepe kleur en geconcentreerde smaak. Deze druif komt het beste tot zijn recht in een warm en droog klimaat en past daarom perfect in de Spaanse regio Almansa.

De familie van Edro Sarrión, biologisch wijnmaker van Tintoralba, heeft altijd al wijn gemaakt. Het werd dan ook zijn passie! "Mijn doel is om de natuurlijke omstandigheden waarin de druif groeit naar voren te brengen in de wijn, zodat het een mooie weerspiegeling van het terroir is. Natuurlijke wijn volop fruit en prachtige aroma's."

Bodegas Tintoralba is een wijncoöperatie in het noordwesten van Spanje met 225 leden die uitzonderlijke biologische wijn maken. De wijngaarden liggen tussen de 900 en 1100 meter hoog wat resulteert in een mooie spanning in de wijn. Niet alleen het karakter van het terroir komt zo naar voren, maar ook die van de inheemse druif Garnacha Tintorea.