Genieten van een verfrissend en rijk gefruit glas? Ga dan eens voor de Spaanse Godello druif. Goed geconcentreerd van smaak volop sinaasappel, ananas en niet-zoete honing.
- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasGodello
- HerkomstSpanje, Galicië
Vol exotisch fruit
-
Krab
-
Sushi
-
Hollandse geitenkaas
Wijnsoort | Witte Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Godello |
Regio | Galicië |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 12,5 % |
Classificatie | DO Monterrei |
Serveertemperatuur | 7-10 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2023 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 18414825338498 |
Art.nr. | 627169 |
awards | |

Godello is een belangrijke witte druif voor Spaanse witte wijn uit Galicië in het noordwesten van Spanje. Hoewel de druif nu van een uitstekende reputatie geniet, was dat rond 1970 wel anders. De druif stond toen op het punt van uitsterven door zijn onbekende status, maar werd dankzij het 'Godello Revival project' van zijn ondergang gered. Gelukkig maar, want deze inheemse druif brengt aromatische en geconcentreerde Spaanse witte wijn voort vol frisse mineralen en ziltige aroma's, dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan. Grote namen zoals Jancis Robinson onderschrijven het potentieel van de druif.
Godello wijn
Je vindt deze wijn vaak als 100% Godello op de markt, maar een blend met Treixadura en Albariño is ook gebruikelijk. Met de druif kunnen wijnmakers alle kanten op: van een frisse witte wijn tot een rijke en volle wijn met een groot bewaarpotentiee, als de wijn vergist wordt in eiken vaten. Godello wordt door zijn veelzijdigheid ook wel eens vergeleken met de beroemde Chardonnay druif.

"Om elk jaar een nieuw avontuur aan te gaan door andere weersomstandigheden of een verandering in terroir, is iets heel bijzonders. Terras do Cigarron brengt de maximale expressie van de Godello druif voort. Deze wijn is intens van smaak en met een lange frisse finish. Een glas delen met onze vrienden en familie maakt het wijnmoment altijd extra speciaal en voelen we ons verbonden. Wanneer ik een glas drink, denk ik ook aan het oogstjaar. De herinneringen eraan brengen een lach op mijn gezicht," aldus Juan Posada.

Het Atlantische zeeklimaat drukt een duidelijke stempel op noordwestelijke Spaanse witte wijnen, waardoor ze rijk zijn aan mineralen en een ziltig karakter hebben. En dat ziltige komt ook terug in diverse vissoorten, waaronder sushi. Om voortaan altijd heerlijke wijn & spijscombinaties te maken, hebben wij een compleet overzicht voor u samengesteld.