• Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore
  • Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore
2017 | Italië, Veneto

Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore

Een stevige Ripasso die met 96 punten menig Amarone naar de kroon steekt. Dankzij het toepassen van de Ripasso methode is de wijn extra rijk en karaktervol met fruit als kers en pruim. 

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivensoort
    Corvina, Rondinella
  • Herkomst
    Italië, Veneto
15,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Krachtig van smaak vol kersenfruit

Volrijpe, fruitrijke neus met zoete kersen, blauwe pruimen en een vleug zoet eiken. Krachtig en toch rond en soepel van smaak met grip en ragfijne zuren voor juiste balans. Rijk aan vleeskersen en pruimen met een vette textuur en een pikante finale. Stevige Ripasso die menig Amarone van tafel veegt. 80% Corvina, 15% Rondinella, 5% Molinara. 14% alc. Heerlijk bij pittige kazen, wildgerechten en stoofschotels. Nu van genieten tot 2027.
  • Https& Hert
  • Https& Gestoofd vlees
  • Https& Pecorino
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasCorvina, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2017
Alcoholgehalte14.00
ClassificatieDOC Valpolicella Ripasso
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418013800
Art.nr.611907
awards
  • Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore
  • Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore
Reviews
Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore
"Stevige Ripasso die veel Amarones het nakijken geeft"

Het wijnhuis Tenuta Valleselle gooit hoge ogen met haar Valpolicella Ripasso. Het geheim van het gerespecteerde familiebedrijf is simpel. Elke verdiende euro wordt geherinvesteerd in het bedrijf en dan vooral besteed aan kwaliteitsverbetering en innovatie. 

Ripasso

Naast de Appassimento methode wordt ook de Ripasso techniek volop toegepast in Valpolicella. Voor de Valpolicella Ripasso vormt normaal gevinifieerde wijn van Corvina, aangevuld met Rondinella en vaak ook enkele andere druivenvariëteiten, de basis. Deze Italiaanse rode wijn uit Veneto ondergaat door toevoeging van de gebruikte schillen en pitten van de Amarone een tweede alcoholische vergisting. Bij deze tweede vergisting worden geur, smaak en tannine aan de Amarone-schillen onttrokken en krijgt de Italiaanse wijn meer karakter.

Steeds vaker wordt de tweede alcoholische vergisting niet opgestart door het toevoegen van de droesem van de Amarone, maar door toevoeging van ingedroogde druiven. Net als bij de klassieke techniek voegt deze methode veel geur en smaak toe aan de wijn, maar wordt voorkomen dat de pitten onaangename bitters afgeven.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Naar boven