Knap vakwerk: deze Corvina wijn is vrijwel net zo rijk van smaak als een Amarone, maar is lichter in alcohol. Stevig, romig en fris van smaak vol kersen, bessen en een vleugje mokka. 95 punten!
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasCorvina
- HerkomstItalië, Veneto
Vol verleidelijke kersen en mokka
-
Ossobuco
-
Pasta Bolognese
-
Parmezaan
Wijnsoort | Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Corvina |
Regio | Veneto |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Jaargang | 2018 |
Classificatie | IGT Corvina Verona |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 08012165180000 |
Art.nr. | 611538 |
awards | |

De Tinazzi familie schuilt achter het succes van de fantastisch lekkere Italiaanse wijn van Tenuta Valleselle. Al generaties lang wordt er keer op keer vakwerk neergezet. Het familiebedrijf groeide snel uit van een lokaal wijnhuis die eerst hun wijnen op de plaatselijke markt verkocht tot een internationale kelder met aanzien. Men staat ervoor in de rij, want de Veneto wijn wordt al in meer dan 30 landen verkocht. Hun succes danken ze mede ook aan de aandacht die ze investeren in het productieproces in de kelder. Kwalitatieve wijnen maken waar traditie, continu onderzoek en innovatie gecombineerd worden, is hun hoofddoel. Wijnmaker Giuseppe Gallo en zijn team volgen elke stap in het proces nauwgezet.
Corvina
De Corvina druif is het vlaggenschip van de wijngaarden rondom het Gardameer en de Valpolicella regio. Destijds werd de Italiaanse rode wijn vaak gemaakt van minimaal 50% Corvina, geblend met andere lokale druiven. Al meer dan 30 jaar geleden had het wijnhuis het potentieel van deze druif ontdekt. Ze maakten dan ook een wijn die uitsluitend gemaakt werd van Corvina. Een succes is wel gebleken!
Tenuta Valleselle
De oogst vindt plaats aan het eind van oktober wanneer de druiven op de stokken aan het drogen zijn. Zo bevatten ze minder water en meer suiker, en dus meer smaak. De druiven gaan dan naar de pers, weken een tijdje op de schil en gaan daarna naar de stalen tank voor ongeveer 2/3 maanden. Tot slot komt de Corvina wijn nog in contact met hout. Het resultaat? Een heerlijk volle Italiaanse rode wijn die het proeven waard is.

Giuseppe Gallo is de wijnmaker van Tenuta Valleselle. "Het grind en de vruchtbare bodem, gecombineerd met het milde Mediterrane klimaat, geeft deze Italiaanse wijn een smaakexplosie van rijp rood fruit, een florale touch en kruidigheid. Waan je tijdens het drinken van deze wijn aan de oever van het Gardameer tijdens een warme zonnige dag.

Deze Corvina komt perfect tot zijn recht bij dit wildgerecht met hert en een saus van paddenstoelen en truffel. Het lichtzoete karakter van hert past goed bij het zoete kersenfruit van de Corvina druif. De nuances van mokka en toast in de wijn sluiten mooi aan bij het hartig-kruidig-zoete karakter van de truffel. Benieuwd naar het recept?