2021 | Italië | Veneto

Tenuta Valleselle 'Aureum Acinum' Amarone della Valpolicella

  • Tenuta Valleselle 'Aureum Acinum' Amarone della Valpolicella
  • Tenuta Valleselle 'Aureum Acinum' Amarone della Valpolicella
Opslaan
Weelderige Amarone van specialist Tenuta Valleselle. Bekroond met 98/99 punten door Luca Maroni en 95/100 proefpanelpunten. Een belevenis!  Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Corvina, Corvinone, Rondinella
  • Herkomst
    Italië, Veneto
36,99
221,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Altijd blind geproefd.
  • Gratis retourneren.
  • Slimme keuze: gratis verzending met Wijnbeurs Plus
    Een heel jaar gratis thuisbezorging (excl. avondbezorging). Bespaar 2,95 tot 5,95 per bestelling
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Vol kersenbonbons, bosfruit, cacao en specerijen

Rijk, krachtig en gelaagd met Mon Chérie bonbons, cassis, krenten, framboos en vanille. Barstensvol rokerig getoast eiken, rode kersen confiture, zwart fruit, karamel, chocolade en specerijen met een fraaie balans. Weelderige, geconcentreerde Amarone uit rijk jaar. Een belevenis! 16 maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken. Heerlijk bij wild, truffelrisotto, pasta al ragù en Parmezaanse kaas.
  • Https& Kip
  • Https& Risotto
  • Https& Gorgonzola
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasCorvina, Corvinone, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2021
Alcoholgehalte15 %
Houtrijping12-16 maanden
ClassificatieDOCG Amarone della Valpolicella
Serveertemperatuur16-18 °C
Druiven65% Corvina, 25% Corvinone, 10% Rondinella
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2031
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
ArtikelnummerK207418
Ingrediëntenn/a
Awards
  • Tenuta Valleselle 'Aureum Acinum' Amarone della Valpolicella
  • Tenuta Valleselle 'Aureum Acinum' Amarone della Valpolicella
"Weelderige, bekroonde Amarone van tophuis"

Amarone di Valpolicella is altijd een blend van de druivenrassen Corvina, Corvinone en Rondinella. Slechts een handvol andere druivenrassen is in beperkte percentages toegestaan. De druiven voor Amarone worden geplukt in de laatste tien dagen van september en de eerste week van oktober. Hele en gezonde trossen worden vervolgens te drogen gelegd in grote schuren: een proces dat Appassimento wordt genoemd.

Appassimento

Het is van groot belang dat de druiven gezond blijven en niet door rot worden aangetast. Daarom wordt de luchtcirculatie in deze schuren zeer goed in de gaten gehouden en is er een continue controle op schimmels en rot. De trossen liggen soms tot wel vier maanden te drogen op houten of plastic stellingen, op bamboematten of hangend aan hanenbalken.

Amarone della Valpolicella 2018

Na het drogen volgt het persen en de vergisting en dat kan op verschillende manieren plaatsvinden. De rijping gebeurt vervolgens op grote vaten van Slavonisch eiken of op Franse barriques. Ook hier dus weer tal van factoren die maken dat de ene Amarone wijn de andere niet is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grote verschillen in bodem in Valpolicella.

Er zijn 3 verschillende regio‘s, 13 valleien en vele subzones en crus. Het uiteindelijke resultaat is echter altijd een volle, donkere Italiaanse rode wijn met een fruitige, vrij zoete indruk. Dat is niet alleen vanwege een wat hoger restsuikergehalte, maar ook vanwege de hoge percentages alcohol. Sommige stijlen Amarone kunnen lang rijpen en andere zijn bedoeld om jonger te drinken.

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen