• Tenuta-Santa-Maria-Amarone-della-Valpolicella-Classico-Riserva
  • Tenuta-Santa-Maria-Amarone-della-Valpolicella-Classico-Riserva
  • Tenuta-Santa-Maria-Amarone-della-Valpolicella-Classico-Riserva
2013 | Italië, Veneto

Tenuta Santa Maria Amarone della Valpolicella Classico Riserva

Wat een power: deze Amarone Riserva heeft een enorme complexiteit en een weelderig zachte smaak vol gekonfijt fruit, chocolade, karamel en vanille. Een belevenis, zo oordeelt ook de wijnpers.

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivensoort
    Corvina, Corvinone, Rondinella
  • herkomst
    Italië, Veneto
58,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Mooi versmolten van smaak

Bedwelmend bouquet van zwoel donker bosfruit en rode kersenlikeur met vanille, ceder, melkchocolade, leer, tabak en specerijen. Weelderig, fluweelzacht, krachtig en complex van smaak, mooi versmolten boordevol zwoele confiture, karamel, melkchocolade, ceder en vanille met een prachtige frisheid en enorme lengte. Een belevenis. Powerhouse Amarone Riserva met enorme complexiteit. 75% Corvina, 15% Corvinone, 10% Rondinella. 16% alc. Lekker bij eend gekookt in balsamicoazijn, wildgerechten en Ubriaco all’Amarone. Nu heerlijk, oplegbaar tot 2035.
  • Eend
  • Hert
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortCorvina, Corvinone, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2013
Alcoholgehalte16.00
ClassificatieDOCG Amarone della Valpolicella
Houtrijping60 maanden
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2035
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418014470
Art.nr.3374601
awards
  • Tenuta-Santa-Maria-Amarone-della-Valpolicella-Classico-Riserva
  • Tenuta-Santa-Maria-Amarone-della-Valpolicella-Classico-Riserva
  • Tenuta-Santa-Maria-Amarone-della-Valpolicella-Classico-Riserva
  • Tenuta-Santa-Maria-Amarone-della-Valpolicella-Classico-Riserva
Reviews
Tenuta-Santa-Maria-Amarone-della-Valpolicella-Classico-Riserva
"Power Amarone Riserva met enorme complexiteit"

Waar normaal gesproken het terroir een grote invloed heeft op de stijl van de wijn, is het bij de Corvina druif juist de productiemethode. De "Appassimento" methode bij het maken van Amarone della Valpolicella is hiervan een goed voorbeeld. Bij het merendeel van de wereldwijd voortgebrachte wijnen wordt de alcoholische vergisting direct na de pluk opgestart. De geplukte druiven zijn immers kwetsbaar en vroegtijdige oxidatie ligt op de loer. Voor het maken van Amarone della Valpolicella wordt de alcoholische vergisting echter uitgesteld. 

Appassimento

De Corvina, de belangrijkste druif voor het maken van Amarone wijn, wordt gekenmerkt door een dikke schil en is daarmee uitermate geschikt voor toepassing van de "Appassimento" methode. Bij deze methode worden na de oogst, de met de hand geplukte en onbeschadigd gebleven druiventrossen voorzichtig in lage houten kisten of op matten van stro gedrapeerd en maandenlang in een goed geventileerde ruimte geplaatst. In deze periode komt er een natuurlijk proces op gang, waarbij water aan de druiven wordt onttrokken, aanwezige zuren deels worden afgebroken, suikers intact blijven en glycerol, een stofje dat de Italiaanse rode wijn een volle en ronde smaak geeft, wordt aangemaakt.

Amarone wijn

Na circa 100 tot 120 dagen, nadat de druiven 30 tot soms wel 50 procent aan massa hebben ingeleverd, worden de ingedroogde druiven gevinifieerd en ontstaat een krachtige wijn. Met extreem geconcentreerde aroma's en een relatief hoog alcoholpercentage, van soms wel zestien procent. Wijnen met veel smaak en een ongekend bewaarpotentieel.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven