Al bij het openen van de fles stuiven de geuren van perzik en abrikoos het glas uit. En ook de smaak is levendig met fruitige aroma's van appel, abrikoos en citroen. Een feestje bij pasta's en vis.
- SmaakprofielVol, zacht & breed
- DruivenrasGrillo
- HerkomstItalië, Sicilië
Heerlijk bij gegrilde vis
-
Garnalen
-
Gegrilde vis
-
Pasta Bolognese
Wijnsoort | Witte Wijn, Biologische Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Grillo |
Regio | Sicilië |
Smaakprofiel | Vol, zacht & breed |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Classificatie | IGT Terre Siciliane |
Serveertemperatuur | 7-10 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2022 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 80032700974161 |
Art.nr. | 619749 |
awards | |

Deze verleidelijke Grillo wijn is gemaakt van biologische druiven in het Siciliaanse Trapani. Maar liefst 2000 wijnboeren zetten samen de schouders eronder om voor u biologische wijnen van hoge kwaliteit te maken. En daar zijn ze zeer succesvol in.
Grillo wijn
Het druivenras Grillo is nog niet erg bekend bij het grote publiek, maar dat is ook niet gek: de Grillo druif vormde vroeger de basis voor de versterkte Marsala wijn uit Sicilië. Inmiddels is de druif geroemd om zijn eigen kwaliteit en weten de wijnboeren er wel raad mee. Het resultaat is een Italiaanse witte wijn die droog is, heerlijk fris en fruitig met aroma's van perzik, peer en ananas en weinig zuur.
Siciliaanse wijn
Er worden in het zuidwesten van Sicilië veel wijn van 100% Grillo gemaakt, maar we vinden de druif ook vaak terug in een blend met de andere inheemse witte druiven Catarratto of Inzolia. Perfect om te drinken als aperitief, als het even kan met een stralend zonnetje erbij en je waant je op het eiland Sicilië. Serveer er een bord pasta of gegrilde vis bij en genieten maar.

"Deze strogele Grillo is gemaakt op een zo’n delicaat mogelijke manier, om frisheid te behouden. Vergisting op lage temperatuur heeft de fruitaroma’s goed behouden. Een wijn met een bloemig karakter en met volop fruit zoals appel, peer, ananas en citrus fruit. Wij drinken hem graag bij vis, risotto en wit vlees," aldus de trotse wijnmaker.

Deze Grillo is gemaakt om te combineren met diverse soorten vis: van gegrilde vis tot schaal- en schelpdieren, waaronder garnalen. Een partje citroen erbij en genieten maar! Meer inspiratie ontdekken? Bekijk dan onze Wijn & Spijs wijzer.