Een stevige Barbera d'Asti Superiore vol 'Grand Cru' waardige rijkdom: vol kersenbonbons, truffels en een zijdezachte diepgang. Bekroond met goud en 18/20 punten!
Proefnotitie
Warm donkerrood met diepe kern. Verleidelijk en rijk geschakeerd van geur vol rijp rood fruit, zwarte kersen, Piemontese aardsheid, cacao en ceder. Stevige Barbera vol sappige vleeskersen, chocolade en specerijen. Met een Grand Cru waardige rijkdom aan kersenbonbons en een ontluikend truffeltje. 12 maanden gerijpt op eiken vaten. 100% Barbera. 14% alc. Lekker bij kip, Italiaanse charcuterie, risotto met champignons, pasta Bolognese en rijpe harde kazen. Nu heerlijk op dronk tot 2029.
2020 | Frankrijk, Pays d'Oc
Baron de l'Astre Prestige Merlot-Cabernet
Een prachtig ontwikkelde en nostalgisch vertrouwde Franse wijn: roomzacht, boordevol sappig rood fruit en met een vleugje vanille zoals een prestige wijn betaamt.
Proefnotitie
Gloedvol diep warm donkerrood. Aantrekkelijke geur van wilde zwarte bramen die zo kenmerkend zijn voor rijpe Merlot druiven, blauwe bessen en een vleugje vanille. Volsappig en roomzacht van smaak met een sappig likje vanille van het eiken. Stevige prestige cuvée met de mollige Merlot weelde van zwarte bramen, de cassis fraîcheur van Cabernet Sauvignon en vanille rondeur van het eiken. 60% Merlot en 40% Cabernet Sauvignon, deels op eiken vaten gerijpt. 13,5% alc. Heerlijk bij biefstuk, kruidige stoofpotjes à la Boeuf Bourguignon, risotto met wilde paddenstoelen, vegan schotels met rode paprika en aubergine en harde oude kazen. Nu van genieten tot 2028.
2020 | Frankrijk, Bordeaux
Château Coubet Côtes de Bourg
Een rijke, mollige Bordeaux met verleidelijke aroma’s van kersen, bramen, laurier en vanille. Gemaakt van 30 jaar oude stokken en is in balans door zijn elegante tannines.
Proefnotitie
Gloedvol diep warmrood. Verleidelijk en licht robuust bouquet vol bramen, kersen en een hint van laurier. Stevig en sappig van smaak vol Merlot-fruit, cassis en een vleug vanille. Mooi in balans met elegante tannines. Van druivenstokken van 30 jaar oud die hun wortels diep hebben verankerd in de klei-kalkstenen bodem. Een rijke, mollige Bordeaux vol zoete bramen uit topjaar 2020. 13,5% alc. Gemaakt van 60% Merlot, 15% Cabernet Franc, 15% Malbec en 10% Cabernet Sauvignon. Heerlijk bij Beef Wellington, een romige quiche met paddenstoelen, gebraden eend en geroosterde pompoen. Nu van genieten tot 2025.
2020 | Spanje, Valencia
La Cova Negra Tempranillo
Deze verleidelijke en boterzachte Tempranillo zit bomvol kersen, chocola en vanille en mag zich met maar liefst vier gouden medailles een echte winnaar noemen.
Proefnotitie
Gloedvol warm rood/zwart. Verleidelijk van geur met zoete kersen, bosbes, viooltjes, vanille en cacao. Soepel, sappig en mooi zacht van smaak vol rode bessen en zwarte kersen met melkchocolade, vanille en toffee, als een vloeibare Mon Chéri kersenbonbon! Lekker romig van karakter met lange finale. Verleidelijke, boterzachte ‘kersenbonbon’ Tempranillo uit topjaar. 6 maanden gerijpt op Franse en Amerikaanse eiken vaten. 100% Tempranillo. 13,5% alc. Lekker op zichzelf, bij winterse stoofschotels, geroosterd vlees en gerijpte manchego. Nu van genieten tot 2027.