2021 | Italië | Sicilië

Solo Arte Appassimento

Waardering:
90% of 100
  • Solo Arte Appassimento
  • Solo Arte Appassimento
Opslaan

De inhoud is wat telt en níet het etiket, dat blijkt wel bij deze Appassimento: satijnzacht en levendig met het frisse, mineralige van het Siciliaanse vulkaan-terroir. 96/99 punten!

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Merlot, Syrah, Nero d'Avola
  • Herkomst
    Italië, Sicilië
10,99
65,94 (Per doos van 6)
Dit product is niet op voorraad
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 4

Met een satijnzacht karakter

Vitaal warm donkerrood. Aantrekkelijk fruitrijk van geur van zoet donker bosfruit met vanille, leer en een impressie van rozen. Levendig en rijk van smaak vol sappige bosbessen, zwarte kersen en zoete blauwe pruimen met een satijnzacht karakter en uitstekende balans. Rijke, levendige Appassimento vol sappig friszoet bosfruit. Merlot, Syrah en Nero d’Avola. 15% alc. 6 maanden gerijpt op Franse eiken vaten. Lekker bij gevulde aubergine, boeuf bourguignon en pasta’s met rijke sauzen. Nu van genieten tot 2027.
  • Https& Boeuf Bourguignon
  • Https& Aubergine
  • Https& Pasta Bolognese
WijnsoortRode Wijn, Veganistische wijn
LandItalië
DruivenrasMerlot, Nero d'Avola, Syrah
RegioSicilië
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2021
Alcoholgehalte15 %
Houtrijping6 maanden
ClassificatieIGT Terre Siciliane
Serveertemperatuur18-20 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8002153233474
ArtikelnummerE104633
Awards
  • Solo Arte Appassimento
  • Solo Arte Appassimento
Solo Arte Appassimento
"Rijke, levendige Appassimento met 96/99 punten"

Al zeker 2500 jaar lang is Sicilië een belangrijk én ideaal wijngebied. Dat is grotendeels te danken aan de felle zon, de gematigde regenval en de vulkanische en dus vruchtbare bodems. Waar Siciliaanse wijn tot een paar decennia geleden altijd meteen werd gelinkt aan zoete Muscats en Marsala, heeft er inmiddels wel degelijk een kanteling plaatsgevonden. Het draait hier tegenwoordig om eigentijdse wijnen, zowel rood als wit. Men maakt hier veel gebruik van inheemse druivenrassen, waaronder Nero d'Avola. Maar ook Franse druivenrassen zoals Merlot en Syrah zijn zeker geen uitzondering.

Wat is Appassimento?

Solo Arte wordt gemaakt volgens de Appassimento methode, die ook voor de beroemde Amarone wijnen wordt toegepast. Het gaat hier om laat geplukte (dus extra rijpe) druiven die daarna ook nog eens eerst worden gedroogd in bijvoorbeeld grote schuren of droogzolders. De wind heeft hierdoor vrij spel en zorgt ervoor dat het water uit de druiven verdampt. Hierdoor neemt het concentraat van fruitsuikers en aroma's enorm toe. Een rijping van enkele maanden in eiken vaten én in de fles volgt en het resultaat is een bijzonder smaakvolle en rijke Italiaanse rode wijn.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Wijnbeurs proefpanelWijnbeurs proefpanel
VAN HET PROEFPANEL
"Het is maar goed dat we de wijnen blind voor u selecteren. Zonder dat we de flessen zien, pikken we objectief de beste eruit. "Ietwat vreemd vogel-etiket, maar wat een geweldig lekker glas!" Of: "Amarone, eat your heart out!" We waren dan ook zeer verrast na de onthulling van de flessen."
CastellaniCastellani
VAN HET WIJNHUIS
"De vele zonuren per jaar zorgen ervoor dat de druiven in Sicilië gezond en sterk worden. De druiven worden met de hand geoogst in en in kleine dozen vervoerd naar de opslagplaats waar ze twintig tot dertig dagen blijven liggen om ze langzaam te drogen volgens de Appasimento methode."

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?