1999 | Portugal, Douro

Smith Woodhouse 'Madalena' Vintage Port

Een grote Vintage Port uit het jaar 1999: krachtig, rijk en geconcentreerd van smaak met ladingen kersen, bessen en chocolade. Afkomstig uit Douro streek die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivensoort
    Tinta Barroca, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
  • herkomst
    Portugal, Douro
36,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Met ladingen kersen, bessen en chocolade

Indrukwekkend diep intens donker fluweel rood met zwarte gloed. Complex breedgeurig Vintage Bouquet, vol gebalde rijkdom op het punt van ontluiken. Krachtig, rijk en geconcentreerd van smaak met ladingen zoete kersen, cassis, bessen en chocolade. Door zijn mooie fraîcheur uiterst genuanceerd en lang. Grote Vintage uit groot jaar op het punt van ontluiken. Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinto Câo. 20% alc. Nu al mooi op dronk. Houdbaar tot 2045.
  • Oude kaas
  • Noten
  • Chocolade desserts
Specificaties
WijnsoortPort
LandPortugal
DruivensoortTouriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinta Roriz
RegioDouro
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang1999
Alcoholgehalte20.00
ClassificatieDOP Douro
Serveertemperatuur17 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2045
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer5010867506213
Art.nr.581139
Reviews
Smith-Woodhouse-'Madalena'-Vintage-Port
"Grote Vintage uit groot jaar op het punt van ontluiken"

De Douro is zo'n bijzondere plek dat deze inmiddels op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De vallei bestaat uit terrassen van wijngaarden die soms al eeuwenoud zijn en met de hand afgegraven. Zeer zwaar werk aangezien de bodem van steen is. Het klimaat van de Douro is heel zacht en in de zomer schijnt er heel veel zon en valt er nauwelijks regen. Op die manier worden de druiven heel zoet en dat is precies zoals de Portugese wijnmakers het willen zien. Bovendien kleurt het indrukwekkende landschap in de zomer prachtig groen en in de herfst vuurrood.

Herkomst Port

Port heeft een lange geschiedenis. Ergens in de 17e eeuw werd ontdekt dat de wijnen zoeter en krachtiger worden als er tijdens de gisting alcohol aan rode wijnen werd toegevoegd.‘ De alcohol stopt de fermentatie en de onvergiste suikers blijven als restzoet achter. De houdbaarheid werd tenslotte hiermee ook verlengd, wat erg belangrijk was voor het transport over zee.‘ De export van wijn was in vroeger eeuwen enorm belangrijk voor Portugal. Om die reden bakende de Markies de Pombal al in 1756 het gebied af waarbinnen de basiswijnen voor port geproduceerd mochten worden. Granieten grenspalen markeerden het gebied, sommige daarvan staan nog altijd op hun plek! In de loop der eeuwen hebben er wel enige aanpassingen aan het herkomstgebied plaatsgevonden, maar in de basis is de Douro hiermee de oudste ‘appellation controleé‘ ter wereld.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven